U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Raadsels blijven rond moordpartij
De zesvoudige moord van Cevdet Yilmaz in 1983 in het Delftse café 't Koetsiertje is altijd een mysterie geweest. Na de documentaire Ted de Turk die de VARA gisteren uitzond, kunnen we alleen maar concluderen dat het een mysterie is gebleven. Rond motieven en toedracht hangen nog steeds grote raadsels.


T V   V O O R A F :


Werken bij de Duitse bezetter
De documentaire Een koffer in Berlijn dramatiseert de ineenstorting van Hitlers Derde Rijk in de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog aan de hand van de lotgevallen van twee Nederlanders die het als dwangarbeiders meemaakten. De makers hebben er historische locaties en passende oorspronkelijke beelden bij gevonden: onder het apocalyptisch geweld van de geallieerde bombardementen verandert de Duitse hoofdstad in een ruïne waarin vrijwel geen steen op de andere wordt gelaten. Bovengronds is alles vernietigd en wat er nog van menselijk leven resteert wacht onder de grond in wanhoop het einde van de oorlog af.


F I L M   V O O R A F :


A Stranger Among Us
De hoes van de videocassette noemt A Stranger Among Us een 'thriller' waarin 'New Yorks's meest gevreesde vrouwelijke rechercheur' naar een moordenaar zoekt in 'de Joodse gemeente'. Hoe wervend deze tekst ook bedoeld mag wezen, nog los van de spelfouten is het een uiterst inadequate omschrijving van de film in kwestie.

NRC Webpagina's
29 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)