` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Voorstel Ritzen: ook werkend leren op universiteiten
DEN HAAG, 29 AUG. Universitaire studenten moeten, net als studenten op hogescholen, kunnen kiezen voor een combinatie van werken en leren in de laatste fase van hun studie. Wel moet het werk nadrukkelijk aansluiten bij de opleiding en moet de student met bedrijf én hogeschool duidelijk afspraken hebben gemaakt, bijvoorbeeld in de vorm van een contract. Dit voorstel kondigde minister Ritzen (Onderwijs) gisteren aan tijdens een bijeenkomst van studentenbond ISO.

Taakstraf te makkelijk opgelegd
ROTTERDAM, 29 AUG. Politie, justitie en de Raad voor de Kinderbescherming schieten tekort in de uitvoering van taakstraffen voor jongeren. Zware delicten worden te gemakkelijk met een taakstraf bestraft. Dit blijkt uit het rapport 'Beter dan zitten...', een 'belevingsonderzoek' naar taakstraffen in opdracht van het ministerie van Justitie en de stichting Kinderpostzegels.

Massamoord in Algerijns dorp: zeker 200 doden
SIDI MOUSSA, 29 AUG. Ten minste tweehonderd mensen zijn vannacht vermoord bij Sidi Moussa, twintig kilometer ten zuiden van Algiers, aldus ooggetuigen. Een fotograaf van het Franse persbureau AFP zag vanmorgen in een dorpje tientallen lijken opeengestapeld. Als het dodental officieel wordt bevestigd, is de moordpartij de grootste sinds moslim-extremisten de wapens opnamen tegen de regering in Algiers.

Geen extra steun pomphouders
DEN HAAG, 29 AUG. Het kabinet hoeft geen extra geld uit te trekken om benzinestations aan de landsgrenzen te steunen. Dat heeft de president van de rechtbank in Den Haag vanmorgen bepaald in kort geding.

Warm zeewater bij Peru geeft droogte in Indonesië
ROTTERDAM, 29 AUG. El Niño, de periodieke opwarming van het zeewater voor de kust van Peru, heeft vorige maand een ongekende omvang bereikt: 4 5 graden boven de normale juli-temperatuur. Als deze verhoging doorzet heeft dat in 1998 wereldwijde en rampzalige consequenties voor het weer: stormachtige winter in Californië, zware regenval in het zuiden van de VS, droogte in Indonesië, Australië en Zuidelijk Afrika.

Winst KPN stijgt met 8,8 procent
DEN HAAG, 29 AUG. Koninklijke PTT Nederland (KPN) heeft in de eerste zes maanden van 1997 een winstgroei geboekt van 8,8 procent tot 1,3 miljard gulden. Deze stijging is vooral te danken aan de ontwikkelingen bij PTT Post en PTT Telecom.

Kamerlid Houda in opspraak
DEN HAAG, 29 AUG. De PvdA-fractie in de Tweede Kamer laat een onafhankelijke deskundige onderzoeken of fractielid M. Houda neveninkomsten heeft verzwegen.

Sihanouk terug in Cambodja
SIEM REAP, 29 AUG. Koning Sihanouk is vanmorgen teruggekeerd in Cambodja na een medische behandeling van zes maanden in Peking. De koning sprak de hoop uit dat de vrede in Cambodja, dat wordt verscheurd door een bloedige strijd, kan worden hersteld.

Zware loting voor Feyenoord en PSV
GENEVE, 29 AUG. Landskampioen PSV is vanmiddag bij de loting voor de Champions League ingedeeld in groep C met Barcelona uit Spanje, Newcastle United uit Engeland en Dinamo Kiev uit de Oekraïne. PSV speelt op 17 september eerst thuis tegen Kiev. In groep B is Feyenoord gekoppeld aan drie landskampioenen: Juventus uit Italië, Manchester United uit Engeland en Kosice uit Slowakije. Feyenoord begint uit tegen Juventus.

NRC Webpagina's
29 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)