U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hi, how are you?
MARIE-JOSÉ KLAVER

Volwassenen hebben besloten dat je pas aan het eind van de basisschool Engels leert. Toen ik op school zat, kreeg je zelfs pas Engels als je naar de middelbare school ging. Wel raar, want ook voor jongere kinderen is het vaak handig om een beetje Engels te spreken.

Hi, how are you? is een cd-rom voor kinderen van 5 tot 10 jaar waarmee jezelf Engels kunt leren. Tenslotte heb je daar helemaal geen grote mensen of scholen voor nodig.

De cd-rom bestaat uit twee schijven die je allebei moet installeren. Je hebt een PC nodig en mimimaal Windows 3.1. (Helaas bestaat er geen versie voor de Macintosh.) Tijdens het installeren wordt er gevraagd of er een geluidskaart in je computer zit. Heb je die en zit er ook een microfoon aan je PC, dan kun je zelf stukjes inspreken om je Engelse uitspraak te oefenen.

Als je klaar bent met installeren komt Winnie de Pinguïn om uit te leggen hoe alles werkt op deze cd-rom. Je zult zien dat je een heleboel verschillende dingen kunt doen. Winnie spreekt Engels, maar dat doet hij in het begin heel langzaam en duidelijk. Mocht je het toch niet helemaal begrijpen, kun je links op Jantje Bijdehandje klikken. Hij weet ook alles in het Nederlands.

plaatje

Jantje Bijdehandje in de auto.

Hi, how are you? bestaat uit acht verschillende gebouwen. Met een autootje kun je daar naartoe rijden. Om een plek te bezoeken, moet je de auto op de parkeerplaats voor het gebouw neerzetten en op het gebouw klikken. Overal kom je Winnie de Pinguïn weer tegen die je een rondleiding geeft.

In elk gebouw zijn verschillende kamers. Bijna overal kun je naar liedjes luisteren, spelletjes doen en opdrachten maken. In de verffabriek moet je bussen vullen met verschillende kleuren verf. In het poppentheater leer je hoe Roodkapje en de wolf in het Engels heet. Het verhaal is hetzelfde, maar alles heeft een andere naam. Door in alle gebouwen een kijkje te nemen leer je een heleboel Engelse woorden en zinnen.

De cd-rom zit zo in elkaar dat je altijd hulp kunt krijgen als je er even niet uitkomt. Jantje Bijdehandje kan ook alles in het Nederlands uitleggen en professor Right weet altijd het goede Engelse antwoord. Met een klik op de alfabetkubus zie je hoe een woord gespeld wordt en als je op de platenspeler klikt, hoor je steeds nieuwe liedjes.


Hi, how are you? (Spectrum Electronic Publishing, voor kinderen van 5 tot 10 jaar, dubbel cd-rom voor Windows, prijs fl. 60,-)

Heb je zelf leuke cd-roms of ken je leuke websites, stuur dan een e-mail naar marie-jose@nrc.nl.

NRC Webpagina's
29 AUGUSTUS 1997



Eerder verschenen in Met de muis:

Hoe doen die termieten dat?
(25 juli 1997)
Thuis op reis
(1 augustus 1997)


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)