U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Uiteindelijk loopt alles goed af
Laatst belde iemand me op vanuit haar tuin. Op de achtergrond hoorde ik het telkens weer oplaaiende lawaai van schreeuwende stemmen. Het bleken een vader en een moeder te zijn, enkele tuinen verderop bekvechtend met hun ongeveer 7-jarige zoontje, een moeilijk opvoedbaar kind dat vanwege de vakanties niet naar de dagopvang van een of ander instituut kon.


T V   V O O R A F :


Hulpeloos en altijd onderweg
Daklozen leggen enorme afstanden af, kan iedereen constateren die een zwerver van gezicht kent en hem weleens op één dag tegenkomt in drie uithoeken van een stad. In het huidige zomerklimaat kan het leven van een zwerver aantrekkelijk lijken. Vrijwel niemand wordt uit vrije wil dakloos en dat feit alleen al blust de romantiek.


F I L M   V O O R A F :


La Prise du Pouvoir par Louis XIV
Wie onlangs in de bioscoop Ridicule van Patrice Leconte heeft gezien, mag de televisiefilm La prise de pouvoir par Louis XIV van Roberto Rossellini uit 1967 niet missen. Ridicule toont het Franse koninklijk hof in de achttiende eeuw, waar iedereen verstrikt is in een ingewikkeld systeem van rituelen en omgangsvormen, waarvan niemand nog weet waar het toe dient.

NRC Webpagina's
19 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)