U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Inkomstenbelasting wordt fors verlaagd
Om arbeid goedkoper te maken moet het tarief van de inkomstenbelasting fors omlaag. De BTW wordt verhoogd tot maximaal 19 procent. Volgend jaar wordt een eerste stap gezet op weg naar de afschaffing van de vermogensbelasting. Het onderscheid tussen belastingen en sociale premies wordt opgeheven.


E C O N O M I E :


KLM neemt belang 30 pct in Braathens
De KLM is van plan een belang van dertig procent te nemen in Braathens SAFE, de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van Noorwegen. Met de transactie is een bedrag van ongeveer 200 miljoen gulden gemoeid, zo hebben beide ondernemingen vanochtend bekendgemaakt.


H O O F D A R T I K E L :


Mediwiet
De vraag: is cannabis een geneesmiddel of genotmiddel werd actueel met een brief van de inspectie volksgezondheid aan de apothekers. Op straffe van vervolging werd het verstrekken van medicinaal zuivere cannabis op doktersrecept verboden. Argument: als medicijn is cannabis binnen het raam van de Opiumwet niet toegelaten. De veronderstelde genezende werking van de zogenoemde 'mediwiet' berust op onvoldoende wetenschappelijk bewijs. Met als resultaat: als genotmiddel is cannabis gedoogd, als geneesmiddel verboden.


S P O R T :


Nooit meer de zoete smaak van de ultieme prestatie
In Almere werd zaterdag het Open Nederlands triatlonkampioenschap gehouden. Voor Rik van Trigt kwam de triatlon altijd op de eerste plaats. Na negen jaar krijgt zijn leven andere prioriteiten.


NRC Webpagina's
18 AUGUSTUS 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)