` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Radovan Karadzic raakt steeds verder geïsoleerd in Pale
BANJA LUKA, 18 AUG. De kloof tussen de aanhangers van Biljana Plavsic, president van de Servische Republiek in Bosnië, en die van haar voorganger Radovan Karadzic groeit. Gisteren maakte de internationale vredesmacht SFOR in Banja Luka een eind aan een conflict tussen twee politie-eenheden, waarvan de ene Karadzic en de andere Plavsic trouw is. Verder traden dit weekeinde twee vice-premiers van de Servische Republiek in Bosnië af; zij steunen Plavsic.

Eis twee jaar voor poging doodslag op supporter Ajax
HAARLEM, 18 AUG. Officier van justitie mr. F. Oosterhuis heeft vanmorgen voor de rechtbank in Haarlem twee jaar gevangenisstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist tegen de 26-jarige Feyenoord-supporter Vincent M. De officier achtte bewezen dat M. zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot doodslag en deelname aan een criminele organisatie. Ze vroeg vrijspraak voor de tenlastegelegde doodslag op de 35-jarige Ajax-supporter Carlo Picornie.

Borst bepleit onderzoek heroïne op recept
ROTTERDAM, 18 AUG. Voor een onderzoek naar het effect van heroïne op recept bij langdurige heroïneverslaafden zijn 750 proefpersonen nodig. Dat schrijft minister Borst (Volksgezondheid) in een vandaag aan de Tweede Kamer verstuurde brief waarin ze zich schaart achter het onderzoeksprotocol van de door haar ingestelde Centrale Commissie Behandeling Heroïneverslaafden (CCBH). Het is onduidelijk of het voorstel een Kamermeerderheid krijgt.

In najaar weer missie naar China
DEN HAAG, 18 AUG. Komend najaar gaat een nieuwe Nederlandse handelsmissie naar China, zonder minister. Eerder dit jaar zegde China een handelsdelegatie onder leiding van minister Wijers af na kritiek van minister Van Mierlo op het Chinese beleid ten aanzien van de rechten van de mens.

OM wil actie na Hess-herdenking
DEN HAAG, 18 AUG. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag overweegt leden van CP'86 te vervolgen die tijdens een bijeenkomst in Denemarken wegens de tiende sterfdag van Rudolf Hess zich zouden schuldig hebben gemaakt aan racistische uitlatingen.

Opnieuw 24 doden in Algerije
ALGIERS, 18 AUG. Ten minste 24 mensen zijn donderdag en vrijdag tijdens drie verschillende acties door gewapende moslimgroepen in Algerije vermoord. Dat schrijven Algerijnse kranten vandaag. In een maand tijd zouden al 450 mensen zijn omgebracht.

Gewonden bij botsingen in mist
ROTTERDAM, 18 AUG. In zeer dichte mist vanochtend hebben zich vijf kettingbotsingen voorgedaan op de A29 ter hoogte van Klaaswaal. Hierbij raakten drie mensen lichtgewond. Daarnaast verongelukten zeven mensen afgelopen weekeinde in het verkeer.

Onlusten in Kenia
NAIROBI, 18 AUG. Gewapende mannen hebben vannacht een priester en een lid van een burgerwacht doodgeslagen in de Keniaanse havenstad Mombasa. Daarmee is het aantal doden van het jongste geweld aan Kenia's oostkust opgelopen tot 33.

NRC Webpagina's
18 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)