` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Strand overvol bij hittegolf
ROTTERDAM, 11 AUG. Nederlanders hebben het afgelopen weekeinde massaal verkoeling gezocht aan het water. In de richting van de kust ontstonden kilometerslange files. Veel automobilisten slaagden er niet in een parkeerplaats in de buurt van het strand te bemachtigen. De NS zetten extra treinen in. Voor zover bekend zijn zes mensen verdronken.

Belofte Belgrado: Karadzic treedt terug
BELGRADO, 11 AUG. De Amerikaanse Bosnië-bemiddelaar Richard Holbrooke heeft in Belgrado van de Bosnische Serviërs de belofte gekregen dat Radovan Karadzic, oud-leider van de Bosnische Serviërs, ,,zich uit het openbare leven terugtrekt''.

Koeman geridderd
ROTTERDAM, 11 AUG. Na 533 competitieduels nam Ronald Koeman zaterdag in Rotterdam afscheid van de Neder- landse voetbalvelden. De 34-jarige verdediger werd na afloop van het oefenduel Feyenoord- Lazio Roma (2-2) geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Palestijnen en Israel praten over veiligheid
TEL AVIV, 11 AUG. De Palestijnse president Arafat heeft gisteren met Israelische functionarissen overlegd over hervatting van de samenwerking op het gebied van de veiligheid. Het was de eerste keer dat beide partijen aan de onderhandelingstafel plaatsnamen sinds de bomaanslag van 30 juli op de markt in Jeruzalem. Het onderhoud had plaats onder leiding van de Amerikaanse bemiddelaar Dennis Ross.

Sihanouk stelt voorwaarden aan troonsafstand
SINGAPORE, 11 AUG. De Cambodjaanse koning Sihanouk is bereid troonsafstand te doen wanneer hij van 'tweede' premier Hun Sen de toezegging krijgt zijn plan daartoe zonder kritiek te kunnen uitvoeren. Sihanouks plan werd vanmorgen bekendgemaakt, enkele uren voordat de ministers van Buitenlandse Zaken van de Associatie van Zuidoost-Aziatische landen bijeenkwamen in Singapore om te praten over een oplossing voor de politieke crisis in Cambodja.

Ontslagen bij benzinestations
ROTTERDAM, 11 AUG. Houders van benzinestations in de grensstreek zijn begonnen personeel te ontslaan en hebben bij het arbeidsbureau ontslagvergunningen aangevraagd. Volgens de Belangenvereniging Tankstations is de bedrijfseconomische teruggang bij de benzinepomphouders overduidelijk aantoonbaar. De accijnsverhoging van dertien cent per liter begin juli heeft de pomphouders in grote problemen gebracht. In Duitsland is de benzine volgens de belangenvereniging tot 35 cent per liter goedkoper.

Herbert de Souza (61) overleden
RIO DE JANEIRO, 11 AUG. In Rio de Janeiro is zaterdag de Braziliaanse socioloog Herbert de Souza (61) overleden aan de gevolgen van aids. De Souza werd gezien als het boegbeeld van de strijd tegen armoe en honger in Brazilië en het geweten van de natie.

Strijd laait op in Tadzjikistan
DOESJANBE, 11 AUG. Bij hevige gevechten in twee voorsteden van Doesjanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan, zijn het afgelopen weekeinde tientallen doden gevallen. Vandaag laaide de strijd opnieuw op. De strijd ging tussen aanhangers van een vroegere minister van Binnenlandse Zaken van Tadzjikistan, Jakoeb Salimov, nu voorzitter van de nationale douanecommissie, en troepen van het Tadzjiekse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Akkoord over steun Thailand
TOKIO, 11 AUG. Thailand krijgt leningen voor meer dan 33 miljard gulden aangeboden om de economische crisis het hoofd te bieden. Dat hebben het IMF, Japan en een aantal andere landen vandaag in Tokio besloten. Het is het op een na grootste reddingsplan ooit. Mexico kreeg in 1995 hulp voor 80 miljard gulden.

Endemol sluit Duits contract
ROTTERDAM, 11 AUG. Aan de onzekerheid over de verlenging van het contract van televisieproducent Endemol met de Duitse zender RTL Television is gisteren een einde gekomen. Endemol heeft per 1 januari 1998 een driejarig contract gesloten, zo maakte het bedrijf vanochtend bekend.

NRC Webpagina's
11 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)