U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Pophelden, psychiaters en Schippers
Tot de weinige voordelen van de zomerprogrammering behoort het verschijnsel dat de omroepen op prettige tijdstippen royaal ruimte geven aan onderwerpen die ze daarvoor normaliter eigenlijk 'te zwaar' vinden. Zo konden we zaterdagavond kort achter elkaar kijken naar een talkshow over psychiatrie en naar een programma over de popgroep The Band, een groep die alleen de oudste jongeren onder ons - u en ik dus - nog wat zal zeggen.


T V   V O O R A F :


Maar wie is toch die John Hayes?
De NPS-serie Soundcheck, bedoeld om de nieuwsgierigheid van popliefhebbers naar het onstaan van het geluid van bands te bevredigen, roep helaas vooral vragen op. De meest prangende zal zijn: wat is er op de andere netten?


F I L M   V O O R A F :


Audrey Rose
Hoeveel geestverschijningen, verdoemde zielen en door het Kwaad bezeten personen er ook figureren in horrorfilms, met zielsverhuizingen gaat het genre steeds wat onwennig om. De meest recente poging om iemand een vroeger leven toe te kennen (Dead Again, 1991, van Kenneth Branagh) had veel ingewikkelde constructies nodig om het gegeven aannemelijk te maken. Ook de reïncarnatie-thriller Audrey Rose (1977) van Robert Wise (1914) is voornamelijk plechtig van toon. Toch is Wise (bekend geworden met zijn co-regie van West Side Story, 1961 en The Sound of Music, 1965) niet onbekend met genre-films. Van zijn hand zijn bijvoorbeeld de sciencefiction film The Day the Earth Stood Still (1951) en horror-oefening The Haunting (1963).

NRC Webpagina's
11 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)