` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Defecte rem bij Mercedes
STUTTGART/DETROIT, 8 AUG. Mercedes-Benz roept 176.000 personenauto's over de hele wereld terug naar de garage. Gebleken is datbij slechts licht aanraken van hetvoetpedaal het elektronische remsysteem overgevoelig kan reageren. Daardoor kan het tot eennoodstop komen.

Katjoesja's afgevuurd op Noord-Israel
TEL AVIV, 8 AUG. Vanmorgen vroeg zijn er vanuit Zuid-Libanon katjoesja-raketten op Noord-Israel afgevuurd. Drie mensen werden door de inslag van een raket licht gewond. Het Israelische leger gaat er vanuit dat de aanval het werk is van de Hezbollah-beweging, maar deze wijst de verantwoordelijkheid af.

Inflatie vorige maand gestegen tot 2,4 procent
ROTTERDAM, 8 AUG. De consumentenprijzen in Nederland zijn in juli 2,4 procent hoger uitgekomen dan in juli vorig jaar. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmorgen gemeld. Nederland heeft daarmee een van de hoogste inflatieniveaus van de Europese Unie, na Griekenland en Groot-Brittannië. In juni was het percentage nog 2,2.

Suriname: 'hetze' van Nederland
DEN HAAG, 8 AUG. Nederland voert een 'hetze' tegen Suriname, aldus de Surinaamse president Wijdenbosch gisteravond bij terugkeer uit Nederland op het vliegveld Zanderij. Komende week, zei hij, zal Suriname met een ,,gepast antwoord'' komen op het Nederlandse verzoek aan Interpol om voormalig legerleider D. Bouterse te arresteren wegens betrokkenheid bij drugshandel.

Dode in Kenia bij stakingsactie
NAIROBI, 8 AUG. In een aantal steden van Kenia is vanmorgen gehoor gegeven aan de oproep van de oppositie tot een algemene staking. Bij een demonstratie in de hoofdstad Nairobi werd volgens de organisatoren een politieman gedood.

Benzineprijs daalt met twee cent
ROTTERDAM, 8 AUG. De prijs voor alle soorten benzine gaat met ingang van maandag twee cent per liter omlaag. Dat heeft marktleider Shell de pomphouders geadviseerd. Volgens Shell waren de internationale noteringen voor benzines in Londen vanochtend 9 dollar per ton lager.

Ruzicka naar Concertgebouw
AMSTERDAM, 8 AUG. Het Koninklijk Concertgebouworkest zal de Duitse componist Peter Ruzicka voor een periode van vijf jaar aanstellen als artistiek adviseur. Daarmee ziet het orkest af van het benoemen van een nieuwe artistiek directeur, als opvolger van Jan Zekveld die vorig jaar ontslag nam.

Vrijspraak voor voetballer Segers
LONDEN, 8 AUG. Oud-doelman van het Nederlands elftal Hans Segers is door een Britse jury vrijgesproken van beïnvloeding tegen betaling van uitslagen van Engelse eredivisiewedstrijden.

Spelers Telstar krijgen ontslag na wangedrag
ROTTERDAM, 8 AUG. De voetbalclub Telstar heeft, naar nu pas bekend is geworden, begin vorige week vier spelers op staande voet ontslagen omdat zij tijdens een trainingskamp seksuele gemeenschap hebben gehad met een 15-jarig meisje. De spelers tekenen protest aan tegen hun ontslag.

NRC Webpagina's
8 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)