U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Cameraploeg RTL in elkaar geslagen
Een cameraploeg van RTL is gisteren in Alkmaar in elkaar geslagen door twee mannen. De cameraploeg wilde opnamen maken in een flatgebouw, waar een ongeluk was gebeurd met een brandende frituurpan waardoor een vrouw en haar twee kinderen ernstige brandwonden opliepen. De mannen waren familieleden van de vrouw. De RTL-medewerkers hebben aangifte gedaan van mishandeling. Een geluidsman en cameraman liepen verwondingen op aan wenkbrauwen en oogleden.



Nieuwe eigenaar mag Desmet exploiteren
De nieuwe eigenaar van het filmtheater Desmet in Amsterdam, film- en videodistributeur O. Merkelbach, heeft vanaf vandaag ook de exploitatie van het theater aan de Plantage Middenlaan overgenomen van de Stichting Filmtheaters. Dat is het resultaat van een uitspraak in kort geding gistermiddag van de president van de Amsterdamse arrondissementsrechtbank, mr. W. Tonkens-Gerkema.



Afluisteren mobiele beller moeilijker met telefoonkaart Spanje
Het Amsterdamse bedrijf Call Card verkoopt sinds twee weken voor mobiele telefoontoestellen Spaanse telefoonkaarten die het de politie moeilijk maakt om telefoongesprekken af te luisteren. De eigenaars van deze telefoonkaarten staan namelijk nergens geregistreerd. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam begint een onderzoek naar de juridische gevolgen van deze manier van bellen.



Een trage schat aan gegevens
Het is nog steeds een subtiel statussymbool: de hoeveelheid Documenta-catalogi die iemand in zijn boekenkast heeft staan. Meestal is het er niet meer dan één en dan is het die van aflevering 7 toen Stedelijk Museum-directeur Rudi Fuchs het vijfjaarlijkse kunstevenement mocht organiseren, of die van 1992, toen Jan Hoet de samensteller was.



Thuis op reis
Veel mensen gebruiken de vakantieperiode om op reis te gaan. Thuisblijven kan ook heel leuk zijn. En van achter je computer kun je ook op reis, zonder dat je echt hoeft weg te gaan. Met de cd-rom Op Wereldreis! kun je zelfs de hele wereld rond.



Website
Southwest chicken fajitas, een soort tortilla met room en cheddar, is gezond voor hartpatiënten, volgens HeartPoint. Dit is een informatieve site over hartziekten. Zowel medici als patiënten hebben baat bij mondigheid en informatie over hun vakgebied respectievelijk aandoening. Interactieve modellen laten zien hoe het hart werkt en hoe hartaanvallen ontstaan. Verder op deze door Amerikaanse cardiologen opgezette website, o.a. informatie over het verband tussen stress en hartziekten en het gevaar van mobiele telefoons voor pacemakers.
(www.heartpoint.com)



NRC Webpagina's
1 AUGUSTUS 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)