` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Oderdijk technisch al bezweken
ROTTERDAM, 1 AUG. ,,Eigenlijk is de dijk langs de Oder bij Oderbruch allang bezweken'', zegt ir. J.A. van Twillert, hoofd grondconstructies van het technisch adviesbureau Grondmechanica Delft. ,,Alleen, de zaak is met een immens pak noodmaatregelen rechtgetrokken, een bewonderenswaardige prestatie van de Duitsers. Ook vanmorgen zijn er weer nieuwe scheuren opgetreden die met grote hoeveelheden zandzakken te lijf zijn gegaan. Zo weet men de levensduur van een kapotte dijk steeds te rekken.''

KLM en Alitalia mogelijk partners, 'concreet' gesprek
AMSTELVEEN, 1 AUG. De vertrekkende KLM-topman P. Bouw is al anderhalf jaar in gesprek met Alitalia. Dit zegt hij in een vraaggesprek met deze krant. ,,Het zijn nog geen gerichte onderhandelingen over concrete samenwerking, maar we zijn al wel een jaar of anderhalf met de Italianen bezig en het begint zo langzamerhand concreter te worden.''

Rozenbaoum had steun ministerie EZ
ROTTERDAM, 1 AUG. De Russische zakenman Vadim Rozenbaoum mocht zich van het ministerie van Economische Zaken in Nederland vestigen. Het ministerie van Justitie gaf hem echter geen verblijfsvergunning. Rozenbaoum, eigenaar van een transportbedrijf en handelsonderneming, werd op 28 juli dood gevonden in zijn huis in het Brabantse Oirschot. Hij was van dichtbij door het hoofd geschoten.

Politie New York arresteert twee bommenmakers
WASHINGTON, 1 AUG. De politie van New York heeft gisterochtend twee moslims ingerekend die in het bezit waren van vijf pijpbommen. Het duo beraamde een aanslag op de metro van New York. Mogelijk stond dat plan in verband met het komende proces tegen Ramzi Yousef, die ervan wordt verdacht het brein te zijn achter de aanslag van 1993 op het World Trade Centre.

Elf jaar geëist tegen Egon Krenz
BERLIJN, 1 AUG. Het openbaar ministerie in Berlijn heeft gisteren een gevangenisstraf van elf jaar geëist tegen Egon Krenz. De voormalige president en partijleider van de DDR staat met twee andere oud-leden van het Politburo terecht voor de moord op vier Oost-Duitsers bij een vluchtpoging.

Ook CDA ziet kans voor Gümüs
DEN HAAG, 1 AUG. Ook het CDA ziet nu mogelijkheden het gezin-Gümüs in Nederland te houden. Als laatste van de vier grote Tweede-Kamerfracties wijkt het CDA af van zijn oorspronkelijke opvatting dat de Turkse kleermaker Gümüs en zijn familie het land uit moeten.

Frans rapport: versoepel immigratie
PARIJS, 1 AUG. Frankrijk zou soepeler en menselijker met immigratie kunnen omgaan dan de laatste jaren gebruikelijk was. Dat is de strekking van een rapport dat premier Jospin in juni vroeg en gisteren in ontvangst nam.

IMF schort lening aan Kenia op
WASHINGTON/NAIROBI, 1 AUG. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een lening van ruim 200 miljoen dollar aan Kenia opgeschort omdat de regering onvoldoende maatregelen heeft genomen tegen de corruptie.

Vietnamese ex-keizer Bao Dai overleden
PARIJS, 1 AUG. De afgezette keizer van Vietnam, Bao Dai, is op 83-jarige leeftijd overleden in een militair hospitaal in Parijs. Dat meldde de Franse televisie vanmorgen. Bao Dai, die met Franse steun over Vietnam regeerde in de jaren veertig en de eerste helft van de jaren vijftig, leefde sindsdien als balling in Zuid-Frankrijk.

NRC Webpagina's
1 AUGUSTUS 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)