` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

NAVO belooft de arrestatie van alle verdachten Bosnië
SARAJEVO, 31 JULI. Alle gezochte oorlogsmisdadigers zullen achter slot en grendel zitten tegen de tijd waarop de internationale vredesmacht SFOR zich uit Bosnië terugtrekt. Dat zei gisteren de secretaris-generaal van de NAVO, Javier Solana, in Sarajevo.

Israel schort vredesoverleg met Arafat op
TEL AVIV, 31 JULI. Israel heeft gisteravond na de aanslag in Jeruzalem het net weer op gang komende vredesoverleg met de Palestijnen opgeschort. Premier Netanyahu heeft hervatting ervan afhankelijk gesteld van ,,vastbesloten'' maatregelen van de Palestijnse leider Yasser Arafat tegen de moslim-fundamentalistische groepen Hamas en de Islamitische Jihad.

Gearresteerden Eurotop worden niet vervolgd
AMSTERDAM, 31 JULI. Justitie stelt geen vervolging in tegen een groep van ongeveer 125 personen die in de nacht van 16 op 17 juni zijn gearresteerd tijdens de Eurotop in Amsterdam. De arrestanten werden aangehouden op basis van een noodverordening.

Jeltsin boos over arrestatie Russen
MOSKOU, 31 JULI. De Russische president Boris Jeltsin is gisteren kwaad uitgevallen tegen zijn collega van Wit-Rusland, Aleksandr Loekasjenko, naar aanleiding van de arrestatie van drie Russische journalisten in Wit-Rusland. Loekasjenko heeft van zijn kant ,,met verbazing'' op de verwijten van Jeltsin gereageerd.

Aardverschuiving in Australië
THREDBO, 31 JULI. Reddingswerkers zijn op zoek naar ten minste twintig mensen die vannacht verrast werden door een aardverschuiving in de Australische Snowy Mountains. Tonnen aarde, bomen en auto's kwamen op twee skiverblijven terecht en begroeven zeker twintig mensen onder de ravage. De kans nog overlevenden te vinden, is volgens de politie miniem.

'Oost-Europese prostituees legaal'
DEN HAAG, 31 JULI. Oost-Europese prostituees mogen in de Amsterdamse prostitutie werken als zij kunnen aantonen dat zij zelfstandig ondernemer zijn. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in een beroepsprocedure van twintig prostituees tegen staatssecretaris Schmitz (Justitie).

Rit treintaxi kan ook zonder trein
ROTTERDAM, 31 JULI. Wie een treintaxi neemt hoeft met ingang van 1 oktober niet meer te bewijzen dat hij ook een treinkaartje heeft. Dan zal het treintaxikaartje zijn losgekoppeld van het treinkaartje. Een rit met de treintaxi gaat zeven gulden kosten. Nu kost zo'n rit nog zes gulden.

Japanners vinden glas uit dat zichzelf schoonhoudt
ROTTERDAM, 31 JULI. Japanse wetenschappers presenteren vandaag in het nieuwste nummer van het Britse weekblad Nature een revolutionaire manier voor de productie van zelfreinigend glas.

NRC Webpagina's
31 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)