U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Liever geen zwarte vrouwen op de cover
Emoties en relaties op de cover zijn goed voor de verkoop van het progressieve vrouwenblad Opzij, politiek scoort daarentegen bij dit blad laag, evenals mannen (Piet Vroon!) en zwarte (!) vrouwen. Twintig jaar geleden luidde het advies van Hanny van der Horst, de toenmalige hoofdredactrice van Margriet: ,,Zet nooit oude mensen en zwarte vrouwen op de cover.'' Zaterdagavond zei ze in de tv-studio: ,,Ik ben verbaasd dat Cisca Dresselhuys van Opzij nog steeds dezelfde ervaringen heeft.''


R A D I O   V O O R A F :


Tractatus gelezen als poëzie
Ludwig Wittgenstein was een Oostenrijkse filosoof die leefde van 1889 tot 1951. Hij schreef in het Duits, maar beïnvloedde hoofdzakelijk de Engelse filosofie. Ook zijn leven en werk worden gekenmerkt door tweespalt.


F I L M   V O O R A F :


Eight Men Out
Het helpt om van honkbal te houden, maar ook als je er niets vanaf weet is Eight Men Out (1988) de moeite waard. De zesde film van schrijver/regisseur John Sayles (Baby It's You, City Of Hope, Lone Star) gaat niet over de triomfen van een team, zoals zoveel sportfilms, maar over het omkoopschandaal van 1919, toen de Chicago White Sox met opzet de World Series verloren.

NRC Webpagina's
28 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)