U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tros site op internet


De Tros doet bijzonder veel aan de site op Internet, met ondermeer een dagelijkse nieuwsvoorziening.

Tros Online is een van de modernste snufjes voorziene site, met een compleet jongerentijdschift: Crash Magazine. In het tweede nummer daarvan staat een interview met Candy Dulfer (,,Als je naar beneden scrollt kan je Candy's ziel op een aantal kritieke punten blootleggen''), dat ook te beluisteren valt. Verder een verhaal over Inline skaten in de halfpipe.

Op de tros-site kan ook gestemd worden voor de wekelijkse hitparade 'Cyber-top-50'. De lijst is on line te bekijken en van een groot aantal nummers is de muziek te beluisteren. Als ,,een buitenkansje voor de thuismuziekmaker'' geldt de prijsvraag om de Jarre-single 'Oxigene 10' te remixen. De mooiste mix komt op een single met het origineel.

Maar er is veel meer, zoals een uitgebreide tuinrubriek en 'Tros live' waar concerten te beluisteren en soms ook te bekijken zijn. De Tros roept via Internet derde- en vierdejaars studenten op om auditie te doen voor de nieuwe tv-soap-serie 'Buskruit'. Die serie ,,volgt drie maanden lang het wel en wee van een groep van zeven studenten die met elkaar wonen en werken''.

Op de pagina's van het gelijknamige radioprogramma 'Wegwezen' zijn reistips te vinden: De historie van de vesting Naarden en ,,Bobbels en kuilen in de reisverzekering''. Rob Fruithof, presentator van het tv-programma 'Verrassend Nederland', verklaart in een interview: ,,Wat is Nederland mooi! Ik wist niet dat ons land zoveel dialecten kende. En wat heb ik een leuke mensen ontmoet!''

(www.omroep.nl/tros)

NRC Webpagina's
12 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)