` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Ziekenhuizen zonder radioactief materiaal
ROTTERDAM, 3 JULI. Een aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder Finnair, heeft in navolging van de KLM het transport van radioactief materiaal gestaakt. Mallinckrodt Medical heeft daardoor problemen om zijn 'technetium- generatoren' bij zijn afnemers te krijgen - ziekenhuizen over de gehele wereld. Tientallen ziekenhuizen zitten nu al zonder radioactief materiaal, waardoor ze sommige diagnoses niet kunnen stellen en patiënten niet kunnen worden behandeld. Deze ,,zeer ernstige situatie'' zou weleens slachtoffers kunnen maken onder de patiënten. Dit heeft directeur J.F.J. van der Grift van Mallinckrodt Medical in Petten gisteren desgevraagd meegedeeld.

Verhoudingen in Rotterdam al lang 'beangstigend'
ROTTERDAM, 3 JULI. Het politiekorps Rotterdam-Rijnmond ervaart de verhouding tussen het korps en het stadhuis al ,,heel lang als beklemmend en beangstigend''. Dat schrijven procureur-generaal Docters van Leeuwen en de commissaris van de koningin in Zuid-Holland, mevrouw Leemhuis, in een rapport over het conflict tussen de Rotterdamse korpschef Brinkman en burgemeester Peper en de 21 andere Rijnmond-burgemeesters. Het rapport is vandaag door minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer gestuurd. Op een persconferentie zei Dijkstal vanmorgen dat de crisis binnen de politieregio Rotterdam-Rijnmond nog niet is opgelost met het ontslag van Brinkman.

'Sluiting dreigt voor kwart van apotheken'
DEN HAAG, 3 JULI. Globaal een kwart van de 1.530 apotheken in Nederland zal moeten sluiten als de inkoopvergoeding van apothekers met tien procent wordt verlaagd. Dat zou in totaal neerkomen op een verlies van rond 4.000 arbeidsplaatsen, zegt directeur drs. L.H.G. Hoornweg van de apothekersorganisatie KNMP. Die gedwongen verlaging van de inkoopvergoeding met tien procent staat in een motie van het Tweede-Kamerlid Oudkerk (PvdA), die vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag op de valreep voor het reces door een Kamermeerderheid werd aangenomen.

Vijf gulden tol in ochtendspits
ROTTERDAM, 3 JULI. Vanaf het jaar 2001 moeten automobilisten vijf gulden tol betalen wanneer ze in de ochtendspits met hun auto een van de vier grote steden in willen. Dit plan is vastgelegd in een concept-wetsvoorstel dat vandaag door de meest betrokken bewindslieden wordt besproken.

Ruim 5 miljoen voor een Hals
ROTTERDAM, 3 JULI. Een 17de-eeuws schilderij van Frans Hals dat 180 jaar lang zoek is geweest is vanmorgen bij het veilinghuis Sotheby's in Londen door een onbekende koper gekocht voor ongeveer 5,5 miljoen gulden. Het doek, dat de evangelist Johannes voorstelt, was geschat op ten minste een miljoen gulden. Het maakte deel uit van een reeks van vier evangelisten die in 1773 werd gekocht door de Russische keizerin Catharina de Grote en hing tot 1812 in de Hermitage in St. Petersburg.

James Stewart (89) overleden
LOS ANGELES, 3 JULI. De Amerikaanse filmacteur James Stewart (89) is gisteren in zijn woning in Beverley Hills in Californië overleden. Stewart was jarenlang een geliefd karakteracteur in Hollywood. Hij speelde in meer dan 75 films.

Wimbledon voor Krajicek voorbij
LONDEN, 3 JULI. Richard Krajicek is gisteren in de vierde ronde van het tennistoernooi van Wimbledon uitgeschakeld. De titelverdediger verloor van de Britse publiekslieveling Tim Henman in vier sets. De partij was dinsdagavond na de derde set afgebroken wegens invallende duisternis.

NRC Webpagina's
3 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)