U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Verzet tegen hogere omroepbijdrage
Een meerderheid in de Tweede Kamer ziet niets in het voornemen van staatssecretaris Nuis (Media) om de minimale lidmaatschapsbijdrage voor leden van publieke omroepen, nu tien gulden, te verhogen. Dit bleek gisteren tijdens een debat in de Kamer over de toekomst van de publieke omroep.



Vier vrouwen genomineerd voor Turner Prize
Voor de Turner Prize, de belangrijkste Britse onderscheiding voor moderne kunstenaars jonger dan vijftig, zijn dit jaar alleen maar vrouwen genomineerd.



Spoedig uitsluitsel over filmfinanciering
De bewindslieden Wijers (Economische Zaken), Vermeend (Financiën) en Nuis (Cultuur), zullen maandag, in het kader van de door de gezamenlijke filmorganisaties belegde Dag voor de Nederlandse Film, bekendmaken welke aanvullende stimuleringsmaatregelen zij overwegen voor de financiering van Nederlandse films.



Huetprijs voor Elsbeth Etty
De Busken Huetprijs 1997 is toegekend aan NRC Handelsblad-redactrice Elsbeth Etty voor haar biografie over Henriëtte Roland Holst Liefde is heel het leven niet.



Philips samen met Lucent in telefoons
Philips en de Amerikaanse producent van telecomapparatuur Lucent Technologies starten begin oktober een gezamenlijke onderneming met een omzet van bijna vijf miljard gulden. De combinatie wordt marktleider in telefoons, antwoordapparaten en draadloze telefoons.



Vijf vragen over splitsing van KPN-concern
KPN (130.000 werknemers, 28 miljard gulden omzet) breekt zichzelf op in een apart post- en telecombedrijf. Het concern is na het diensten- en detailhandelsconglomeraat Vendex de tweede Nederlandse multinational die zich in korte tijd opheft en ruim baan geeft aan zijn twee hoofdactiviteiten.



Researchcentrum Microsoft buiten VS
Microsoft gaat op het gebied van research samenwerken met de universiteit van Cambridge. Dit heeft de Amerikaanse softwarefabrikant gisteren bekendgemaakt.



Digitale boeketten bloeien niet
Digitale boeketten bloeien niet Het was zo'n mooi, technologisch avantgardistisch initiatief, maar het is in Nederland nergens op uitgelopen. Het digitale satelliet-boeket van Multichoice voor de Benelux zal op korte termijn drastisch worden gesaneerd - hoe precies moet de nieuwe eigenaar van Multichoice, het Franse Canal+, nog laten weten.



Op de bres voor Europa
Quest for Europe heet het interactieve spel dat jongeren met de Europese Unie vertrouwd moet maken. Alleenheerser Zeus houdt prins en prinses Europa gevangen in zijn slot op de berg Olympus. Hij moet verslagen worden anders loopt het slecht af met Europa. Macintosh-gebruikers zijn enigszins in het nadeel bij deze competitie omdat niet alle benodigde plug-ins beschikbaar zijn. Op de site is ook informatie over Europa te vinden. (http://www.quest4europe.nl).



NRC Webpagina's
18 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)