` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Ook burgemeesters niet vrijuit in zaak-Brinkman'
DEN HAAG, 18 JUNI. Het regionale college van burgemeesters in de politieregio Rotterdam-Rijnmond gaat niet vrijuit in het conflict met korpschef J.W. Brinkman. De werkwijze van het college van tweeëntwintig burgemeesters wordt ter discussie gesteld in een vertrouwelijk rapport van de Haagse procureur-generaal Docters van Leeuwen en de Zuid-Hollandse commissaris van de koningin Leemhuis, in opdracht van minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken).

Vrijspraak voor Evenhuis, wel boete
GRONINGEN, 18 JUNI. De rechtbank van Groningen heeft oud-staatssecretaris A.J. Evenhuis (VVD) ondanks ,,sterke vermoedens van betrokkenheid'' vrijgesproken van oplichting van de Groningse Kredietbank. Wel werd hij veroordeeld tot een boete van 7.500 gulden wegens belastingfraude.

Weer hevige rellen in Hebron
HEBRON, 18 JUNI. Voor de vijfde achtereenvolgende dag hebben zich in Hebron op de Westelijke Jordaanoever botsingen voorgedaan tussen Palestijnse betogers en Israelische militairen. In totaal hebben meer dan 100 Palestijnen verwondingen opgelopen bij de voortdurende schermutselingen in Hebron.

Voorzitterschap Tories onbeslist
LONDEN, 18 JUNI. John Redwood, de verliezer in de tweede ronde van de strijd om het leiderschap van de Britse Conservatieven, heeft zijn steun toegezegd aan Kenneth Clarke. Daarmee lijkt William Hague alsnog de derde ronde morgen te zullen verliezen.

Ajacied Overmars naar Arsenal
LONDEN, 18 JUNI. Ajax-voetballer Marc Overmars heeft gisteren een contract van vijf jaar getekend bij het Engelse Arsenal. De Londense club, waarvoor ook Dennis Bergkamp speelt, betaalt Ajax ongeveer 20 miljoen gulden.

NRC Webpagina's
18 JUNI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)