U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

Netwerk. Verzorgingshuizen willen meer geld van de overheid. Netwerk liep een dagje mee met het personeel van verzorgingshuis De Klinkenberg in Ede. En een onderzoek naar de behoefte van Nederlanders aan Europese integratie. Ned.1, 20.25-20.57u.

EURO konkret (3). In deze vierdelige serie worden brandende vragen rond de invoering van de Europese munt beantwoord. Deze keer: Wat gebeurt er met huis, geld en schulden? Duitsl.2, 22.15-22.30u.

Nova. Een reportage over de Zaanse verhoormethode waarover het gerechtshof een dezer dagen in hoger beroep een uitspraak doet. Gesprekken met de verdachte van moord op een coffeeshophouder die vrijkwam nadat de rechtbank de methode afkeurde en met de bedenker van de omstreden verhoortechniek. En aandacht voor het Kamerdebat over de securitel-affaire. Ned.3, 22.34-23.04u.

DOCUMENTAIRES

De nieuwe jeugdkampioen. Het verlies van zijn vrouw en hun acht maanden oude zoontje veranderde het leven van de American-footballspeler Charles Jackson. Jackson helpt nu kinderen uit achterstandsbuurten in Miami. Ned.2, 20.10-20.40u.

De wereld van Boudewijn Büch. Büch bezoekt de Nevada Test Site bij Las Vegas waar boven- en ondergrondse atoomproeven werden gehouden. Ned.3, 20.28-21.03u.

Zapping Europe. 'Werken aan werk'-serie over hoe in verschillende Europese landen omgaan met onder meer werkloosheid, landbouw en illegalen. In De prijs van aarde over de Europese landbouw, portretten van boerenfamilies in Groningen, Portugal en Polen. Ned.3, 21.03-21.30u.

Reputations: Dr. Spock - Growing up the hard way. Portret van kinderarts dr. Benjamin Spock, die het wereldberoemde boek The Common Sense Book of Baby and Child Care schreef, waarvan 50 miljoen exemplaren werden verkocht. Volgens zijn zoons leefde Spock zijn eigen adviezen niet na en was hij een koude en afstandelijke vader. BBC2, 22.00-23.00u.

Massiv. Korte documentaire Pins and needles over bodypiercing in etnische culturen en hedendaagse westerse toepassingen, Daarna volgt een discussie over de vrijheid van uiterlijk. Ned.1, 22.06-22.58u.

Trouble with boys (2). Driedelige reportage over de twaalfjarige Paul, die met zijn familie zestien weken met de camera wordt gevolgd. Paul is een problematisch kind, hij is agressief, steelt en heeft continu conflicten met zijn ouders. BBC2, 0.15-0.50u.

AMUSEMENT

The full Wax. Ruby Wax in gesprek met Zsa Zsa Gabor en Ram Dass. Ned.3, 19.54-20.28u.

SPORT

Studio sport. Rechtstreeks verslag van de voetbalwedstrijd Frankrijk - Italië in het Tournoi de France. Ned.2, 20.40-22.35u.

KUNST

Ionesco: Stille woorden, sprekende kleuren. Zie TV-vooraf. Ned.1, 23.01-23.43u.

VPRO-Laat. Gesprekken over de gevolgen van de overdracht van Hongkong aan China met onder anderen beeldend kunstenares Yan Chi Choi, architecten Louise Low en Aaron Tan, cameraman/fotograaf Christopher Doyle, cineast Wong Kar-Wai en fotograaf Greg Girard. Ned.3, 23.22-0.13u.

Picture house. Reeks korte films van bekende regisseurs, geïnspireerd op schilderijen. The eye like a strange balloon van Guy Maddin is gebaseerd op een ets van de Franse kunstenaar Odilon Redin. En de Poolse regisseur Krzysztof Zanussi baseerde zijn The Wrong Address op twee schilderijen van Leonardo da Vinci. BBC2, 0.50-1.00u.

FILMS

American Daughter (Karen Shakhnazarov, 1995, Kazachstan/VS). Satirische komedie van de regisseur van 'Assassin of the Tsar'. Rus probeert zijn veramerikaanste dochter vanuit San Francisco terug te halen naar haar geboortegrond. BRTN2, 20.25-21.59u.

Viper (Tibor Takacs, 1993, VS). Onbeduidende actiefilm. Vrouw (Linda Purl) van vermoorde geheim agent bestrijdt diens corrupte superieuren. Veronica, 20.30-22.15u., onderbroken door reclame.

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (Stephan Elliott, 1994, Australië). Zie Film-vooraf. BRTN2, 22.30-23.58u.

Comment faire l'amour avec un nègre sans jamais se fatiguer (Jacques W. Benoit, 1989, Frankrijk/Canada). Vraag uit titel wordt niet beantwoord in stuurloze komedie die slap aftreksel vormt van gelijknamige roman die ironisch grossiert in racistische cliché's. Twee zwarte vrienden delen woning in artiestenwijk van Montreal. De een verzamelt blonde vriendinnen, de ander probeert een roman te schrijven. Duitsl.1, 23.00-0.30u., nagesynchroniseerd.

Warnung vor einer heiligen Nutte (Rainer Werner Fassbinder, 1971, West-Duitsland/Italië). Met zijn negende speelfilm maakte RWF reeds zijn 81/2: een even bitter als openhartig commentaar op het maken van films. Verveling, drank en ruzie beheersen filmcrew die in Spaans hotel wacht op geld, de regisseur (Lou Castel) en de ster (Eddie Constantine). Duitsl.2, 0.30-2.10u.

Give a Girl a Break (Stanley Donen, 1953, VS). Musical waarin drie dames azen op de hoofdrol in een Broadway-show. Aardige dansnummers van Marge en Gower Champion en de latere regisseur Bob Fosse. Tot de liedjes behoren, naast de titelsong, o.a. 'In Our United State' en 'It Happens Every Time'. Duitsl.1, 0.50-2.10u., nagesynchroniseerd.

Dillinger (Max Nosseck, 1945, VS). Lawrence Tierney speelt titelrol van Public Enemy Number One in soepele, niet-moraliserende biografische gangsterthriller. Niet te verwarren met John Milius' versie uit 1973. Ook met Edmund Lowe. BBC1, 1.40-2.50u., zwart-wit.

NRC Webpagina's
11 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)