U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Automatiseerders betalen forse 'aanbrengpremies'
Werknemers van Nederlandse automatiseringsbedrijven kunnen geld verdienen als zij arbeidskrachten werven voor hun werkgever. De 'aanbrengpremie' kan oplopen tot duizenden guldens.



VS bouwen minuscule robotvliegtuigjes
Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft 35 miljoen dollar uitgetrokken voor de ontwikkeling van zogeheten MAV's, micro air vehicles. Het Defense Advanced Research Projects Agency, DARPA, heeft wapenlaboratoria, maar ook civiele onderzoeksinstituten verzocht om technische ideeën.



KPN begint rondom TNT nieuw bedrijf
Koninklijke PTT Nederland (KPN) begint rondom TNT, en onder die naam, een nieuwe onderneming met een omzet van zo'n negen miljard gulden. TNT zal zich toeleggen op mondiaal expresse-vervoer, internationaal postverkeer van bedrijven en logistieke diensten.



'Supertanker Microsoft heeft niets aan scherpte ingeboet'
Software-gigant Microsoft, gevestigd in Redmond in de staat Washington, nam eind 1995 een belang in de nieuwe filmstudio SKG Dreamworks om samen computerspelletjes te ontwikkelen.



Parretti moet betalen in MGM-affaire
Een rechtbank in de Amerikaanse staat Californië heeft de voortvluchtige Italiaanse zakenman Giancarlo Parretti veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 1,4 miljard dollar (2,7 miljard gulden) in verband met de overneming van filmstudio MGM in 1990.



Stet attractief voor Unisource
De Italiaanse telecommaatschappij Stet is de belangrijkste kandidaat voor overname van Retevisión, de toekomstige tweede telefoonmaatschappij in Spanje.



Jong, stoer, spannend en voorzichtig
De resultaten van Free Record Shop staan onder druk, de koers van het aandeel is gekelderd. Vraaggesprek met Hans Breukhoven, algemeen directeur van Nederlands grootste winkelketen in cd's.



De macht op de snijtafel
'Arrt sur image' is niet alleen de Franse term voor het stilzetten van het videobeeld op een recorder, maar ook de naam van een programma op de Franse educatieve zender La Cinquième, waarin elke week het gedrag van televisiestations op de snijtafel wordt gelegd - en dat zonder de flauwe grappen waaraan soortgelijke programma's zich nogal eens bezondigen.



Salon
In het werk van de nieuwe generatie Latijns-Amerikaanse schijvers zoekt u tevergeefs naar sprekende bomen en zoete mangolucht. In een interview met het elektronische magazine Salon verklaart de Chileense schrijver Alberto Fuguet (33) de dood aan het magisch realisme. Verder in Salon recensies en een archief vol mooie interviews, met o.a. John Irving, Robert Hughes, David Cronenberg en Jeanette Winterson. (http://www.salonmagazine.com)



NRC Webpagina's
11 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)