` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kok hoopvol over stabiliteitspact
PARIJS/BONN/STRAATSBURG, 11 JUNI. Premier Kok is hoopvol gestemd over de kansen om voor de Europese top van Amsterdam (maandag en dinsdag) een sociaal element toe te voegen aan het stabiliteitspact, dat na invoering van de Economische en Monetaire Unie (EMU) duurzame begrotingsdiscipline van de deelnemers moet garanderen. Kok zei dit gisteren na overleg in Parijs met president Chirac en premier Jospin.

Klant uit buitenland mag drugs hier kopen
DEN HAAG, 11 JUNI. Er komt geen landelijk verbod op de verkoop van softdrugs in coffeeshops aan buitenlanders. De departementen van Justitie, Binnenlandse Zaken en het openbaar ministerie zien te veel juridische en praktische obstakels voor zo'n landelijke regeling, zo melden bronnen in Den Haag.

Parlementair onderzoek zaak Dutroux ligt stil
BRUSSEL, 11 JUNI. De Belgische parlementaire onderzoekscommissie-Dutroux heeft haar werkzaamheden opgeschort. Dit besluit is genomen nadat een van de leden heeft verklaard dat hij informatie naar de pers heeft doorgespeeld. De parlementaire commissie onderzoekt of kinderontvoerder Marc Dutroux bescherming van politie, justitie of politici heeft genoten.

VVD blijft tegen lokaal referendum
DEN HAAG, 11 JUNI. De VVD-fractie in de Tweede Kamer blijft bezwaren houden tegen de invoering van het lokale referendum. Dat bleek gisteravond tijdens het Kamerdebat over het wetsvoorstel van het kabinet. De VVD wil niet dat in de toekomst lokale referenda worden gehouden over 'besluiten' in de gemeenteraad.

Vier jaar cel en tbs voor moorden
ARNHEM, 11 JUNI. De rechtbank in Arnhem heeft de 19-jarige Emile K. veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging wegens zijn aandeel in de dubbele moord op het echtpaar Van Ravenhorst uit Bennekom. De officier van justitie had acht jaar en tbs geëist.

Clarke leidt bij Conservatieven
LONDEN, 11 JUNI. De Britse ex-minister van Financiën Kenneth Clarke eindigde gisteravond als koploper in de eerste ronde van de strijd om het leiderschap van de Conservatieve partij. Hij haalde niet de helft van de stemmen die nodig waren om als overwinnaar uit de bus te komen. Dinsdag wordt een tweede ronde gehouden.

KPN start nieuw miljardenbedrijf
AMSTERDAM, 11 JUNI. Koninklijke PTT Nederland (KPN) begint onder de naam TNT een nieuwe onderneming die een omzet zal hebben van omstreeks negen miljard gulden. TNT zal zich toeleggen op wereldwijd expresse-vervoer, internationaal postverkeer van bedrijven en logistieke dienstverlening.

Munitiefabriek Kruithoorn sluit
's-HERTOGENBOSCH, 11 JUNI. De munitiefabriek De Kruithoorn in Den Bosch gaat volgend jaar dicht. Daardoor verliezen 148 mensen hun baan. Het niet doorgaan van een order uit Zuid-Korea is de directe aanleiding voor de sluiting.

NRC Webpagina's
11 JUNI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)