U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Op bezoek bij een levende legende
Rémi van der Elzen was voor de KRO op bezoek bij, zoals ze het zei, een 'living legend'. Een levende legende dus. Je kon aan alles merken dat zij en de KRO daar zeer opgetogen over waren.



T V   V O O R A F :


Gevlucht naar het paradijs
Het leven van de 2.500 vluchtelingen op het voor de Kroatische havenstad Split gelegen eiland Bra lijkt in veel opzichten op dat van andere vluchtelingen. De meesten bivakkeren met te veel mensen in te kleine, bedompte en rokerige kamers. Ze voelen zich leeg en nutteloos. De jongeren willen zo snel mogelijk weg, de ouderen leven met hun herinneringen. Maar er is één ogenschijnlijk belangrijk verschil met het lot van andere vluchtelingen: het decor. Bra is een prachtig eiland, een toeristenparadijs met een weldadig klimaat.



F I L M   V O O R A F :


Memphis Belle
De fanatiekeling, de bijgelovige, de plichtsgetrouwe, de dichter: ze vliegen allemaal mee aan boord van de 'Memphis Belle', de B-17 bommenwerper uit de gelijknamige speelfilm van Michael Caton-Jones. Het is 1943 en er worden dagelijks geallieerde bombardementsvluchten op Duitse doelen uitgevoerd. De beeldenparade die dat oplevert heeft in talloze formulefilms over WOII zijn effectiviteit bewezen. Van de noodlottige pas-de-deux van snelle Messerschmitts en de logge, bijna onverwoestbare Vliegende Forten (zoals de B-17's werden genoemd), het hysterische gekrijs van de neerstortende vliegtuigen tot het doffe geplof van het luchtafweergeschut.

NRC Webpagina's
4 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)