U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Aandacht voor de studentendemonstratie tegen de voorgestelde veranderingen voor de OV-jaarkaart en een gesprek met Lea Rabin over haar leven met Yitzhak Rabin. In de eindexamenrubriek praat premier Kok over zijn middelbare schooltijd. Ned.2, 17.35-18.45u.

Netwerk. Reportage over Ruud Gullit die in Engeland met zijn club Chelsea in de finale van het Engelse beker toernooi staat. Ook een portret van Manfred Nowak, speciaal rapporteur van de VN die drie jaar naar vermisten in het voormalige Joegoslavië speurde. Ned.1, 20.24-20.58u.

Rondom tien. Gesprek met vrouwen die jarenlang door hun echtgenoot werden mishandeld. Ned.1, 21.56-22.40u.

Nova. Reportage over de populariteit van rhythm and blues in Nederland en aandacht voor het kort geding van de transseksuele scheidsrechter Andrea Blom tegen een columnist van het Nieuwsblad van het Noorden. Ned.3, 22.34-23.04u.

The state opening of parlement. Koningin Elizabeth II opent het nieuwe parlement. Vanaf de troon in de House of Lords houdt zij de toespraak geschreven door de nieuwe premier. Rechtstreeks verslag. Morgen, BBC1, 11.40-13.00u.

DOCUMENTAIRES

Naturzeit: Vogelparadies Nakuru (2). Natuurfilm in twee delen over het nationale park Nakuru in Kenia waar twee miljoen flamingo's wonen. Duitsl.2, 20.15-21.00u.

Nature's great events. Britse natuurfilm over de jachttechnieken van dieren. De orka drijft zijn voedsel, zeehonden en vissen, bij elkaar en slaat ze dood met zijn staart. Ned.2, 20.19-21.09u.

Boulevard: Het verloren paradijs. De geschiedenis van de dierentuin in België met archiefbeelden en opnamen van de Zoo in Antwerpen en Planckendael. BRTN2, 21.25-21.59u.

Bosnische brief: Veroordeeld tot de eeuwige hoop. Documentaire over de zoektocht van een Bosnische moeder naar haar vermiste zoon. Vier maanden na de val van Srebrenica hoorde verslaggever Peter Tetteroo dat veel mannen uit deze stad nog in leven zouden zijn. Zijn onderzoek duurde meer dan een jaar maar leverde niets op. Ned.1, 22.39-23.28u.

FILMS

Sleepwalkers (Mick Garris, 1992, VS). Door Stephen King geschreven, onderhoudende griezelfilm over vampierachtigen: een moeder en zoon die zich voeden met de ademtocht van hartstochtelijk gekuste maagden. Met Mädchen ('Twin Peaks') Amick. SBS6, 20.20.21.50u., onderbroken door reclame.

Red Sun Rising (Francis Megary, 1994, VS). Actiefilm met Don 'The Dragon' Wilson. Detective bemiddelt tussen Japanse gangster en Amerikaanse straatbendes. RTL5, 20.30-22.20u., onderbroken door reclame.

The Sandpiper (Vincente Minnelli, 1965, VS). Door weelderige beelden van de Californische kuststrook Bug Sur beheerst, houterig melodrama. Vrijgevochten kunstenares Elizabeth Taylor brengt hoofd op hol van keurig getrouwde, religieuze Richard Burton. Duitsl.1, 0.45-2.40u., nagesynchroniseerd.

Bob Roberts (Tim Robbins, 1992, VS). In satirische quasi-documentaire schetst de als regisseur debuterende acteur Robbins, die ook de titelrol vertolkt, de opkomst van een reactionaire en populistische Amerikaanse politicus: een voormalige folksinger, die gebruik maakt van de non-conformistische stijl van de jaren zestig om de ideologie van de hippies en liberals te bestrijden. Briljante persiflage vormt een tweeluik met Robert Altmans verwante anti-Hollywood-pamflet 'The Player'. Duitsl.2, 0.45-2.25u., nagesynchroniseerd.

Hyènes / Ramatou (Djibril Diop Mambéty, 1992, Senegal). Afrikaanse verfilming van Friedrich Dürrenmatts toneelstuk 'Het bezoek van de oude dame' uit 1956 werd spottende parabel over hebzucht en ontwikkelingshulp. Ooit verstoten vrouw keert als multi-miljardair terug naar haar armlastige geboortedorp. Zij is bereid te helpen, op voorwaarde dat een oude amoureuze schuld wordt vereffend. Morgen, TV5, 13.30-15.15u., Frans ondertiteld.

AMUSEMENT

Voetbal Krexxx. Sportquiz met vragen over voetbal en hoogtepunten uit de voetbalhistorie gepresenteerd door hockeyer en coach van het Nederlandse damesteam Tom van 't Hek. Ned.1, 19.04-19.50u.

MUZIEK

Poggibonsi. Serie muziekprogramma's van Bert Visscher, met Bas Odijk en de Poggibonsi Band. Deze keer: Camping met optredens van de Groningse groep Jammah Tammah, het zigeunerorkest Tata Mirando, Mabel Gonzales en Tanto Tupambae uit Uruguay, Calvin Owens en band, jazz-zangeres Soesja Citroen en de tubafunkers De Broeders. Ned.3, 20.45-21.30u.

KUNST

Films & sterren. Verslag van het vijftigste filmfestival van Cannes, met aandacht voor de openingsfilm The Fifth Element van Luce Bresson, met Bruce Willis en Gary Oldman, The Brave van en met Johnny Depp en Marlon Brando, Wim Wenders' The End of Violence, Nil by Mouth van Gary Oldman en de Nederlandse film Karakter van Mike van Diem. Veronica, 21.45-22.20u.

Wat is er aan de hand? Portretten van lithograaf Jeroen Hermkens, de Amerikaanse schilderes Helen Sieger en beeldhouwer Han Reijnders. Ned.2, 22.16-22.45u.

Bouillon de culture. Bernard Pivot praat met onder anderen Philippe Delerm, Christine Ferber, Georges Fleury en Marie Rouanet over de kleine geneugten van het leven. TV5, 22.35-23.50u.

Film '97 with Barry Norman. Aandacht voor de films Anaconda met John Voight en Eric Stolz, Kolya van Jan Sverák en When We Were Kings van Leon Gast over Mohammed Ali. Verder een gesprek met Stephen Fry over zijn filmisch portret van Oscar Wilde. BBC1, 0.15-0.45u.

NRC Webpagina's
13 MEI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)