` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Guerrillastrijders in Lima na overgave doodgeschoten'
LIMA, 25 APRIL. Bij de bevrijding van de 71 gijzelaars in de residentie van de Japanse ambassadeur in Peru, dinsdag, zijn guerrillastrijders doodgeschoten hoewel ze zich al hadden overgegeven en is één rebel geëxecuteerd. Dat hebben bevrijde gijzelaars gisteren gezegd. Militaire bronnen in Lima bevestigden dat de commando's opdracht hadden geen gevangenen te maken.

Politieke impasse rond verlaging van het minimumloon
DEN HAAG, 25 APRIL. De besluitvorming over tijdelijke verlaging van het minimumloon zit muurvast. Het wetsvoorstel waarmee de regering langdurig werklozen wil verplichten tijdelijk onder het minimumloon te werken lijkt daarmee voor deze kabinetsperiode van de baan. In politiek Den Haag wordt dit opgevat als een nederlaag voor de VVD.

Strafklacht tegen Defensie wegens asbest Maastricht
DEN HAAG, 25 APRIL. Het Comité Asbestslachtoffers gaat volgende week een strafklacht indienen bij het openbaar ministerie in Maastricht. Het comité wil het ministerie van Defensie verantwoordelijk stellen voor de psychische en fysieke schade bij militairen hebben opgelopen in de tijd dat zij op het NAVO-commandocentrum de Cannerberg in Maastricht hebben gewerkt. Advocaat Ruers stelt namens de slachtoffers dat Defensie moedwillig de militairen in de Cannerberg aan het asbestgevaar heeft blootgesteld.

Douane ontdekt menselijke resten
SCHIPHOL, 25 APRIL. De douane op Schiphol heeft in een container menselijke resten aangetroffen, zeven hoofden en een babylijkje. De zending was afkomstig uit Zuid-Amerika en bestemd voor een particulier in België, aldus een woordvoerder van de douane. De vondst werd zondag al gedaan, maar pas gisteren bekendgemaakt.

VS voor verdrag tegen gifgas
WASHINGTON, 25 APRIL. De Amerikaanse Senaat heeft gisteravond met 74 tegen 26 stemmen het internationale verdrag voor uitbanning van chemische wapens goedgekeurd. Hiermee is de weg vrij voor de VS om deze Chemische Wapens Conventie, die dinsdag in werking treedt, te ratificeren.

Karel Prior (73) overleden
ROTTERDAM, 25 APRIL. De voormalige radio- en tv-producer Karel Prior is gisteravond op 73-jarige leeftijd in Amerongen overleden. Onder zijn leiding ontstonden populaire radioprogramma's als De Showboat, Hou je aan je woord en Koek en Ei.

Wijzigingen piramidespel
GRONINGEN, 25 APRIL. De president van de rechtbank in Groningen heeft de organisatoren van het piramidespel Team No Limits verboden daarmee door te gaan, op straffe van een dwangsom van 50.000 gulden per overtreding. De colportagewet is op dit spel van toepassing en deelnemers moeten er volgens de rechter expliciet en schriftelijk op worden gewezen dat ze binnen acht dagen de overeenkomst kunnen ontbinden.

Bolkestein hervat functie bij MSD
DEN HAAG, 25 APRIL. VVD-leider Bolkestein hervat zijn activiteiten als commissaris van het farmaceutische bedrijf MSD, nu de Tweede Kamer algemene regels voor bijbanen ongewenst vindt. Bolkestein kwam vorig jaar in opspraak omdat hij namens MSD brieven had geschreven aan de minister van Volksgezondheid.

Rotterdam voor stadsprovincie
ROTTERDAM, 25 APRIL. Een grote meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad heeft zich gisteren uitgesproken voor de vorming van een stadsprovincie met ruime bevoegdheden op het gebied van financiën, ruimtelijke ordening en woningbouw.

NRC Webpagina's
25 APRIL 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)