` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Manager ABN Amro stal vier mln
ROTTERDAM, 1 MAART. Een account-manager van ABN Amro heeft vier miljoen gulden gestolen van de rekening van een bedrijf dat deels eigendom is van de familie Lubbers. De 49-jarige bankmanager M.K., die op een filiaal in Rotterdam werkte, zit inmiddels ondergedoken in Ecuador.

Zes doden bij gevechten in Albanese stad
TIRANA, 1 MAART. In de Albanese stad Vlorë zijn gisteren zes mensen gedood in chaotische schietpartijen tussen politie en betogers. Er vielen ten minste 22 gewonden. In de stad wordt al drie weken elke dag betoogd door spaarders die hun geld in een failliet investeringsfonds zijn kwijtgeraakt. Gisteren bestormden betogers een kazerne van het leger en namen alle wapens mee. Daarmee openden ze de aanval op een kantoor van de geheime politie. Een incident bij de universiteit, waar studenten al tien dagen in hongerstaking zijn, vormde de aanleiding voor de rellen. De betogers meenden dat de geheime politie van plan was de hongerstaking te breken. Gewapende burgers bewaakten vannacht volgens getuigen de universiteit.

Schietpartij in Den Haag: 1 dode
DEN HAAG, 1 MAART. Bij een schietpartij op de Amsterdamse Veerkade in Den Haag is in de afgelopen nacht een dode gevallen. Een woordvoerder van de Haagse politie heeft dit meegedeeld. Nadere gegevens waren vanmorgen vroeg nog niet beschikbaar.

Aardbevingen in Iran en Pakistan
TEHERAN, 1 MAART. Bij zware aardbevingen in Iran en Pakistan zijn honderden mensen omgekomen. Bevingen in het noordwesten van Iran met een kracht van 5,5 op de schaal van Richter maakten ten minste tweehonderd slachtoffers en 250 gewonden. In het zuidwesten van Pakistan maakten aardschokken ten minste zestig slachtoffers. Vele duizenden mensen in de getroffen gebieden zijn dakloos geworden.

Besteding hulp Antillen, Aruba
WILLEMSTAD, 1 MAART. De Nederlandse Antillen en Aruba moeten meer vrijheid krijgen bij de besteding van Nederlandse ontwikkelingshulp. Dat vinden de delegaties van parlementen van de drie landen in het Koninkrijk.

'Onderzoek naar dood kinderen'
ROTTERDAM, 1 MAART. Het openbaar ministerie moet volgens het Tweede-Kamerlid J.M. Verspaget een strafrechtelijk onderzoek instellen naar de rol van het Alphense bedrijf Vos BV bij de leverantie van vergiftigde farmaceutische grondstoffen aan Haïti, die vorig jaar leidde tot de dood van ten minste 60 kinderen.

Chaos gemeld bij uitkeringen
DEN HAAG, 1 MAART. Er heerst chaos bij de verstrekking van uitkeringen voor overheids- en onderwijspersoneel. Dit blijkt uit een intern rapport over de uitvoeringsorganisatie die de uitkeringen (WAO, wachtgeld) verzorgt.

Crisisvergadering leiders Turkije
ANKARA, 1 MAART. Na een marathonzitting van negen uur heeft de Turkse nationale veiligheidsraad, bestaande uit president, regering en legerstaf, vannacht maatregelen aangekondigd ,,om het seculiere karakter van Turkije te waarborgen''. Waarschijnlijk worden enkele radicaal-islamitische ministers vervangen door gematigde politici.

Impasse in overleg over Tadzjikistan
MOSKOU, 1 MAART. Besprekingen om een eind te maken aan vier jaar burgeroorlog in de Centraalaziatische staat Tadzjikistan zijn in Moskou vastgelopen. Het bewind van president Rachmonov en het islamitisch verzet kwamen onlangs bij besprekingen in Iran overeen de macht te delen en gezamenlijke instanties op te richten. Over de uitwerking van het akkoord, met name waar het de samenvoeging van de legers betreft, weet men het echter niet eens te worden.

NRC Webpagina's
1 MAART 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland


Nu ook los
verkrijgbaar
in Italië

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)