U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Hakkelaar krijgt zes jaar celstraf
De rechtbank van Amsterdam heeft de verdachten in de zogenoemde Octopus-zaak vanochtend veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen. Hoofdverdachte Johan V., alias de Hakkelaar, kreeg zes jaar.


E C O N O M I E :


Nutricia en Friesland Dairy blazen ruil af
De eind vorig jaar aangekondigde grootscheepse ruil van activiteiten tussen levensmiddelenfabrikant Nutricia en zuivelcoöperatie Friesland Dairy Foods gaat niet door. De besprekingen zijn gestaakt. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt.


H O O F D A R T I K E L :


Een naoorlogs record
DE WERKLOOSHEID in Duitsland neemt nog steeds toe en dat kan niet worden verklaard door de koude winter, zei de president van het Duitse federale arbeidsbureau bij de bekendmaking van de jongste werkloosheidscijfers. Er zijn ruim 4,6 miljoen geregistreerde werklozen in Duitsland, 12,2 procent van de beroepsbevolking. Niet alleen in Frankrijk, ook in Duitsland bevindt de werkloosheid zich op een naoorlogs recordniveau. Dit is een buitengewoon zorgwekkend gegeven, in de eerste plaats voor de direct betrokkenen zelf, maar ook voor de Europese Unie als geheel.


S P O R T :


Het hoofd dondert als oneindig onweer
Krist Porte, speler van Eendracht Aalst, werd op 21 december door Gilles de Bilde van Anderlecht in het gezicht geslagen. Hij liep zware verwondingen op. Het herstel vordert langzaam. De Bilde werd licht geschorst en duur verkocht aan PSV. Porte weet niet of hij nog zal kunnen voetballen.


NRC Webpagina's
7 FEBRUARI 1997

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)