U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Kindermoord wijst op imitatie'
Een imitatie-effect kan een cluster van zelfmoorden veroorzaken. Met de recente reeks van kindermoorden is mogelijk hetzelfde aan de hand. ,,Want radeloze mensen moeten eerst op zo'n idee komen'', zegt de psycholoog A. Kerkhof.



Gebruik en rol media in proces onder vuur
De vaste Kamercommissie voor Justitie wil opheldering van minister Sorgdrager over het actieve pr-beleid van het openbaar ministerie in het proces rond 'de Hakkelaar'. Voor de duur van het proces huurde het OM pr-adviseur Dig Istha in tegen een vergoeding van 3.250 gulden per dag. VVD-Kamerlid Korthals noemde dit gisteravond in het tv-programma Netwerk ,,onzinnig'' en ,,duur''.



Havas wil kern zijn in Frans mediaconcern
Het media- en reisconcern Havas wil de kern worden van een Frans 'Bertelsmann-conglomeraat' dat commerciële televisie in Frankrijk en de rest Europa aanbiedt. Daartoe heeft het zijn belang in Canal Plus vergroot via een aandelenruil met Compagnie Générale des Eaux.



De beursgang van het Spaanse Telefónica
Dezer dagen wordt Telefónica na British Telecom het tweede Europese telecommunicatie- bedrijf dat geheel geprivatiseerd is. In eigen land is het een van de eerste omvangrijke ondernemingen met een Angelsaksisch karakter - doorzichtig, in het belang van de aandeelhouder. Met argwaan slaan de Spanjaarden deze revolutie gade.



Filmnet krijgt minder voetbal in nieuw bod
De KNVB verkoopt voor de rest van het seizoen slechts elf live-wedstrijden aan Nethold, het bedrijf dat met FilmNet en SuperSport twee abonneezenders exploiteert. De clubs ontvangen hiervoor 1,5 miljoen gulden, 5,1 miljoen gulden minder dan voor het ruimere aanbod van 21 wedstrijden.



Winst van AND ruim twee maal zo groot
AND International Publishers heeft de netto winst in het afgelopen jaar ruimschoots verdubbeld tot 1,8 miljoen gulden. De omzet in guldens is gestegen met bijna dertig procent tot 19,5 miljoen gulden. Dit heeft de Rotterdamse uitgever van onder meer cd-roms en publikaties via Internet gisteren na het sluiten van de beurs bekend gemaakt. In reactie op de cijfers schoot de koers van het aandeel vanmorgen omhoog met 1,05 tot 12 gulden.



NRC Webpagina's
7 FEBRUARI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)