` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Sociale diensten lopen 1,5 miljard schuldengeld mis
Alle sociale diensten samen hebben 1,5 miljard gulden te veel uitbetaald, voornamelijk aan frauderende uitkeringsgerechtigden. Het zal de diensten, hoofdzakelijk door tijdgebrek, niet lukken dit bedrag terug te krijgen. Dit zegt directeur P. Lemmen van Divosa, de vereniging van directeuren van alle sociale diensten.

Jeltsin herstelt drankmonopolie
MOSKOU, 27 DEC. De produktie, distributie en verkoop van alcohol in Rusland moeten van president Boris Jeltsin weer geheel onder controle van de staat komen. Met het herstel van het staatsmonopolie hoopt de president de overheidsinkomsten uit deze industrietak flink op te vijzelen, om daarmee de achterstallige pensioenen te betalen.

Zuid-Korea staakt massaal
SEOUL, 27 DEC. In Zuid-Korea is grote onrust ontstaan over nieuwe arbeidswetgeving die de regering gisterochtend vroeg in een geheime zitting door het parlement heeft geloodst. Gisteren werd het werk neergelegd in belangrijke economische sectoren, zoals de auto-industrie en de scheepsbouw, en vandaag is op grote schaal gehoor gegeven aan een oproep tot een nationale staking.

Akkoord Rusland en China over troepen
PEKING, 27 DEC. China, Rusland en de drie voormalige Sovjetrepublieken Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan hebben vandaag in Peking een akkoord bereikt over troepenvermindering aan weerszijden van hun grenzen.

Aantal doden in het verkeer dit jaar fors gedaald
HUIZEN, 27 DEC. De verkeersveiligheid in ons land is dit jaar ,,aanzienlijk verbeterd''. Het aantal doden in het verkeer bedroeg 1250; een daling van 6,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit heeft Veilig Verkeer Nederland (VVN) vanochtend bekendgemaakt. Een dergelijke afname heeft zich sinds het begin van de jaren negentig niet voorgedaan. Het aantal ernstig gewonden in het verkeer steeg echter met 2,7 procent.

Top van Vie d'Or toch vervolgd
ROTTERDAM, 27 DEC. Het gerechtshof in 's-Hertogenbosch heeft de voorgenomen schikking door het openbaar ministerie met de voormalige top van het failliete verzekeringsbedrijf Vie d'Or verboden en het openbaar ministerie bevolen alsnog tot vervolging over te gaan.

Lebed sticht een politieke partij
MOSKOU, 27 DEC. De voormalige veiligheidsadviseur van de Russische president Jeltsin, Aleksandr Lebed, heeft vanmorgen in Moskou een nieuwe politieke partij opgericht, de Republikeinse Volkspartij van Rusland. Met de partij wil Lebed een derde macht in Rusland vormen, tussen Jeltsin, die Lebed vorige maand ontsloeg, en de communistische partij in.

'Akkoord over Hebron nabij'
TEL AVIV, 27 DEC. De Palestijnse leider Arafat verwacht nog voor de jaarwisseling een akkoord met Israel over de hergroepering van het Israelische leger in Hebron. Volgens Arafat wijkt het nieuwe akkoord niet af van de eerder door de regering-Rabin getekende overeenkomst over de ontruiming van Hebron, maar de Israelische premier, Benjamin Netanyahu, ontkent dit.

Bezetters laten ambassadeurs vrij
LIMA, 27 DEC. De bezetters van de ambtswoning van de Japanse ambassadeur in Peru hebben gisteravond de Guatemalteekse ambassadeur vrijgelaten uit tevredenheid over het recente akkoord tussen regering en linkse guerrillastrijders in Guatemala. Eerder werden de ambassadeur van Uruguay en een zieke Japanse diplomaat vrijgelaten.

NRC Webpagina's
27 DECEMBER 1996


NRC Weekeditie voor het Buitenland


Nu ook los
verkrijgbaar
in Italië

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)