U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


De veranderingen
in NRC Handelsblad
zullen niet
onopgemerkt blijven

VN-hulp aan Hutu's verloopt moeizaam
De internationale hulp aan de terugkerende Hutu-vluchtelingen uit Oost-Zaïre in Rwanda verloopt uiterst moeizaam. De Verenigde Naties geven openlijk toe de mensenstroom niet aan te kunnen.


E C O N O M I E :


Lockheed en Boeing azen op recordorder
Het Amerikaanse Lockheed Martin en de militaire divisie van Boeing zijn de twee eindkandidaten die gaan uitmaken wie het grootste militaire contract uit de geschiedenis in de wacht zal slepen. Dat McDonnell Douglas buiten de boot valt is een harde en op termijn mogelijk fatale klap voor de toekomst van dat bedrijf.


W E R E L D V O E D S E L T O P :


VN-voedseltop eindigt in hoop en scepsis
De Wereldvoedseltop is geëindigd in een mengeling van hoop en scepsis. Hoop dat honger hoger op de politieke agenda komt te staan, scepsis dat de top alleen maar veel papier heeft opgeleverd en voor tienduizend delegatieleden voornamelijk een prettig verblijf in Rome heeft betekend.


Castro hekelt "gebrek aan ambitie' Wereldvoedseltop
De gisteren afgesloten Wereldvoedseltop vertoont volgens de Cubaanse leider Fidel Castro een schandalig gebrek aan ambitie in zijn actieplan. Bij dit document zijn door vijftien landen formele reserves aangetekend.


H O O F D A R T I K E L :


De voorzitter (m/v)
Reeds enkele maanden speelt zich op het Binnenhof zowel voor als achter de coulissen een soort tragikomedie af over het voorzitterschap van de Tweede Kamer. Een onderwerp dat aan de orde is omdat de huidige voorzitter, Deetman, per 1 december uit de Kamer vertrekt wegens zijn benoeming tot burgemeester van Den Haag.


S P O R T :


PSV in conclaaf na weer een onverwachte tegenvaller
Na de nederlaag tegen Willem II (1-0) mogen de spelers van PSV uit Eindhoven aan t rainer Dick Advocaat uitleggen waarom zij gisteren in Tilburg een prachtige kans lieten liggen om meer afstand te nemen van de concurrentie. Waarom zij een slappe instelling toonden zonder enige inzet.


NRC Webpagina's
18 NOVEMBER 1996

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)