U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


De veranderingen
in NRC Handelsblad
zullen niet
onopgemerkt blijven

Vredesmacht mag van VN naar Zaïre
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vanmorgen toestemming gegeven voor de uitzending van een multinationale vredesmacht naar Oost-Zaïre. Het betreft een humanitaire missie die het mandaat krijgt tot 31 maart volgend jaar Rwandese vluchtelingen van voedsel en kleding te voorzien.


E C O N O M I E :


Claim tegen commissarissen TCR overwogen
De curatoren van het failliete afvalverwerkingsbedrijf Tankcleaning Rotterdam (TCR) gaan alsnog bekijken of zij schadeclaims zullen instellen tegen de voormalige commissarissen. Volgens de curatoren, mr. J. Mentink en mr. G.H. Gispen, blijkt uit inmiddels verschenen rapporten over TCR dat de commissarissen ernstig hebben gefaald.


H O O F D A R T I K E L :


Luilekkerland
De fenomenale stijging van de koersen van de aandelen op de Amsterdamse effectenbeurs is een luilekkerland voor beleggers. De graadmeter van de beursstemming schoot gistermiddag naar een nieuw record van 608,88 punten. Ook op Wall Street, in de City en in Frankfurt staan de beurzen op of net onder recordhoogte. Tegenover de gematigde ontwikkeling van de lonen in Nederland en de verschraling van sociale uitkeringen, inclusief de AOW, staat een koersexplosie zonder weerga.


S P O R T :


Weer een slechte 'generale' van Feyenoord
In het programmablad 'It Pompebledsje' werd Feyenoord afgeschilderd als een eigenzinnige tegenstander die uitgesproken lelijk voetbalt. Het bleken geen loze woorden. Feyenoord kwam er gisteravond niet aan te pas in het Abe Lenstra-stadion. Een vreemde boogbal van rechtsback Straal hielp Heerenveen aan een verdiende 1-0 zege. Feyenoord leed zijn derde competitienederlaag van dit seizoen. Heerenveen nestelde zich naast Ajax op de derde plaats van de ranglijst.


C O L U M N :


Majesteit

NRC Webpagina's
16 NOVEMBER 1996

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)