U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VS in nieuwe vredesmacht voor Bosnië
WASHINGTON, 16 NOV. President Clinton heeft gisteren toegezegd dat Amerikaanse troepen in beginsel zullen deelnemen aan een nieuwe internationale vredesmacht voor Bosnië, die onder leiding zal staan van de NAVO. Aan de vervolgmissie, die volgens Clinton in anderhalf jaar moet worden voltooid, zullen de Verenigde Staten 8.500 militairen bijdragen.

Kok: drugsbeleid niet aanpassen
DEN HAAG, 16 NOV. Het kabinet wenst niet onder druk van andere landen de wetgeving met betrekking tot het Nederlandse drugsbeleid aanpassen. Dit heeft premier Kok gisteren na afloop van de ministerraad gezegd.

Kolonel Luyten legt functie neer
DEN HAAG, 16 NOV. De Belgische drugsliaison-officier in Nederland, kolonel H. Luyten, wordt ,,op eigen verzoek'' ontheven van zijn functie. Die beslissing volgt op huiszoekingen die donderdag zijn verricht in de woningen van Luyten in Den Haag en het Belgische Kontich, alsmede in zijn werkkamer in de Belgische ambassade in Den Haag.

Vlaams Blok uit zich in folder
BRUSSEL, 16 NOV. Met een tweetalige folder van zestien pagina's in kleurendruk worden Brusselaars huis aan huis aangezet tot racisme en vreemdelingenhaat. De samenstellers van de folder zijn politici van het Vlaams Blok, van wie de portretten in kleur bij de racistische teksten staan afgedrukt. De oplage van de folder is 450.000.

Eerste zwarte burgemeester
SAO PAULO, 16 NOV. Sao Paulo, het financiële centrum van Brazilië, heeft gisteren voor het eerst een zwarte burgemeester gekozen. Celso Pitta, een voormalige accountant, is een tegenstander van de sociaal-democratische president Cardoso. Diens partij verspeelde eveneens het burgemeesterschap in de tweede en derde stad, Rio de Janeiro en Belo Horizonte.

Kabels brug blijven zitten
ROTTERDAM, 16 NOV. De tuidraden van de Erasmusbrug worden nog ten minste een half jaar door provisorische nylonkabels in bedwang gehouden. De Rotterdamse dienst zoekt in die tijd naar een permanente oplossing.

Tudjman in VS wegens ziekte
WASHINGTON 16 NOV. De Kroatische president, Franjo Tudjman (74), ondergaat een medische behandeling in het Walter Reed ziekenhuis in Bethesda, (Maryland) in de Verenigde Staten. Hij lijdt aan een ernstige vorm van kanker.

NRC Webpagina's
16 NOVEMBER 1996


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)