U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


De veranderingen
in NRC Handelsblad
zullen niet
onopgemerkt blijven

Geschil met Parijs over drugs laait op
De irritaties tussen Nederland en Frankrijk over het Nederlandse drugsbeleid steken opnieuw de kop op. De Franse regering heeft een plan opgesteld waarin staat dat de landen van de Europese Unie drugsverslaving en drugshandel op dezelfde manier moeten bestrijden.


E C O N O M I E :


Beleggers in Philips pleiten voor splitsing
Bijna de helft van de Nederlandse professionele beleggers vindt dat Philips opgebroken moet worden om de waarde van het concern voor de aandeelhouders te vergroten. Dit blijkt uit onderzoek van het financiële adviesbureau Rematch, dat vanochtend is gepresenteerd op de Dag van het Aandeel in Amsterdam.


W E R E L D V O E D S E L T O P :


Diouf houdt voedseltop vooral sober
Met de Wereldvoedseltop in Rome wil Jacques Diouf, de directeur-generaal van de FAO, op twee manieren een visitekaartje afgeven. Hij wil de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties en zichzelf in het zonnetje zetten, en tegelijkertijd laten zien dat een top niet per se handenvol geld hoeft te kosten.


H O O F D A R T I K E L :


WAO en markt
Bijna geruisloos heeft de Tweede Kamer deze week het debat afgerond over het wetsvoorstel dat ertoe moet leiden dat de uitgaven voor de WAO verder worden beperkt. De nieuwe wet, die in de Tweede Kamer volgende week bij de stemming kan rekenen op een meerderheid, maakt het mogelijk dat de premies voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering per bedrijf verschillen. Daarnaast opent de nieuwe wet de WAO-markt voor particuliere verzekeraars.


S P O R T :


Ridder Alberda neemt afscheid op nieuwe fiets
De Nederlandse volleyballers verloren gisteren kansloos de olympische revanche van Italië (3-1), maar wie maalde daar om? De gouden medaille ligt veilig opgeborgen in de kluis. Dus mag Italië nu weer winnen. Bovendien stond de wedstrijd in Eindhoven in het teken van het afscheid van Joop Alberda en daarom was volgens de coach voor één keer ,,het resultaat volledig ondergeschikt''.


NRC Webpagina's
15 NOVEMBER 1996

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)