U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De KNVB gaat nooit verloren
Als Staatsen geweten had wat er in zijn periode als voorzitter van de sectie betaald voetbal allemaal aan de orde zou komen en hoe de trein uit de rails zou lopen, dan had hij zich waarschijnlijk wel tweemaal bedacht om eraan te beginnen. Laten we aannemen dat er een compromis met Feyenoord uit de bus komt en dat er een reglementsverandering komt waardoor de greep van de kleineren op de groteren weer enig houvast krijgt - is het dan opgelost?



Feyenoord eist erkenning KNVB
Het sectiebestuur van de KNVB dient eerst de rechten van Feyenoord te erkennen. Dan pas wil de Rotterdamse club de onderhandelingen openen over een mogelijke schikking in het geschil over de uitzendrechten. ,,Het gaat eerst om het principe, daarna pas om het geld'', liet voorzitter J. van den Herik gisteren uit Cyprus weten. De sportzender SuperSport beraadt zich op juridische stappen tegen Sport7.



Telecombedrijven spelen wereldomspannend Risk
Landen veroveren en allianties vormen. De markt voor telecommunicatie heeft iets van het strategische gezelschapsspel Risk. Multinationals willen één netwerk waarover probleemloos data, beeld en gesprekken kunnen worden verstuurd van Alaska tot aan de Oeral. Om dergelijke diensten te leveren moeten telecombedrijven zelf mondiaal opereren. Allianties en fusies zijn in de branche aan de orde van de dag.



VEB wil Endemol horen over Sport7
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) gaat beursnieuwkomer Endemol om opheldering vragen over de 175 miljoen aan extra verliezen die Sport7, voor bijna 20 procent in handen van de tv-producent, de komende periode voorziet. De VEB vraagt zich onder meer af of Endemol dit al voor de beursgang, een week geleden, had moeten melden.



Italië stelt privatisering van telecomsector uit
De privatisering van de Italiaanse telecommunicatieholding Stet, een sleutel in de poging van Rome om het vertrouwen van de financiële markten te herwinnen, is tot irritatie van de Europese Commissie met een half jaar uitgesteld tot volgend najaar. Haar eigenaar, de staatsholding IRI, zal worden opgedoekt.



PTT voelt de tucht van de markt
In het verleden knoopten multinationals hun telecom-netwerken aaneen door met een reeks nationale PTT's contracten af te sluiten en afspraken te maken. ,,Vroeger kreeg je gewoon de rekening'', zegt secretaris Roy Bailey van de vereniging EVUA van telecomgebruikers. ,,Daar viel verder weinig aan te doen. Nu kunnen bedrijven hun rekening verlagen door overal offertes te vragen.



NRC Webpagina's
12 NOVEMBER 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)