U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Virtuele leraar tegen vergrijzing
Virtuele leraren komen het vergrijzende docentencorps op middelbare scholen in Nederland versterken. Staatssecretaris T. Netelenbos (Onderwijs) wil kleine middelbare scholen laten experimenteren met interactieve lessen op afstand.



VNU neemt belang in organisator exposities
VNU heeft voor een bedrag van 190 miljoen gulden een belang van 14,9 procent genomen in Blenheim, een Britse organisator van conferenties en tentoonstellingen. Daarmee riskeert de Haarlemse uitgever een biedingsstrijd met concurrent Reed Elsevier dat al eerder belangstelling heeft getoond voor Blenheim.



Rabo: betalen via Internet met chipknip De Rabobank zal de chipknip, de betaalkaart die vanaf eind deze maand massaal wordt ingevoerd, vanaf begin 1997 ook aanbieden om betaaltransacties via het computernetwerk Internet mogelijk te maken. Dat heeft de Rabobank vanmorgen bekend gemaakt.



Enschedé / SDU werkt samen met Duitsers
Enschedé/SDU gaat bij de produktie van chipkaarten samenwerken met de grote Duitse gelddrukker Giesecke & Devrient. De Duitsers gaan voortaan op exclusieve basis de plastic kaarten voor de Nederlandse combinatie bedrukken. De invoering van persoonlijke gegevens en de distributie van de kaarten blijft Enschedé/SDU zelf doen. Directeur C. d'Agnolo van Enschedé/SDU ziet de samenwerking als een aanzienlijke versterking. Zelf heeft het bedrijf geen capaciteit om de toenemende bulk aan plastic kaarten te bedrukken.

Enschedé/SDU is een zelfstandige dochteronderneming van de Nederlandse gelddrukker Joh. Enschedé uit Haarlem en SDU, de voormalige Staatsdrukkerij uit Den Haag. Jaarlijks brengt Enschedé/SDU 10 miljoen (chip)kaarten op de markt. Bij het bedrijf werken 250 mensen, die goed zijn voor een winstgevende jaaromzet van 75 miljoen gulden.

NRC Webpagina's
9 OKTOBER 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)