U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kok: koppen hoeven niet te rollen voor IRT
DEN HAAG, 28 SEPT. Premier Kok vindt dat de ministers Sorgdrager (Justitie) en Dijkstal (Binnenlandse Zaken) ,,wel degelijk'' consequenties hebben verbonden aan het rapport van de commissie-Van Traa. Volgens Kok is het niet per se nodig dat er koppen rollen om schoon schip te maken na de IRT-affaire. Hij zei dit gisteren na afloop van de ministerraad in reactie op uitlatingen van Kamerlid Van Traa (PvdA), voormalig voorzitter van de IRT-commissie. Van Traa zei eerder deze week dat ,,geen verantwoordelijkheid wordt genomen voor gemaakte fouten.''

Gouden kalf voor Henny Vrienten
UTRECHT, 28 SEPT. Henny Vrienten heeft een Gouden Kalf gekregen voor zijn filmmuziek. De Italiaanse componist Nicola Piovani overhandigde hem de vakprijs gisteravond tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Tijdens het filmfestival draaien vier films waarvoor Vrienten de muziek componeerde: Mama's proefkonijn, Sur place, Haar en Groovemasters.

Weer infiltrant N-Korea gedood
SEOUL, 28 SEPT. Zuidkoreaanse militairen hebben vandaag opnieuw een Noordkoreaanse infiltrant doodgeschoten. Dat heeft een woordvoerder van het Zuidkoreaanse ministerie van Defensie bekendgemaakt. De Noordkoreaan maakte deel uit van de bemanning van een onderzeeër die vorige week woensdag de Zuidkoreaanse wateren binnendreef. Het aantal gedode bemanningsleden bedraagt nu 21; een bemanningslid werd gevangengenomen, vier anderen zijn nog op de vlucht.

Aanslag Algerije eist 15 levens
ALGIERS, 28 SEPT. Vijftien mensen zijn gisteren gedood en 78 gewond bij de ontploffing van een met explosieven volgeladen auto op een marktplein in de Algerijnse stad Boufarik, bij Algiers. De autoriteiten schreven de aanslag onmiddellijk toe aan moslim-extremisten.

Dienst voor doden vliegramp
HAARLEM, 28 SEPT. De herdenkingsdienst voor de 32 slachtoffers van de ramp met de Dakota wordt woensdagavond om acht uur gehouden in de Haarlemse Sint Bavokerk.

Wintertijd gaat pas in oktober in
ROTTERDAM, 28 SEPT. Anders dan voorgaande jaren komt er pas eind volgende maand een eind aan de zomertijd. Alle computers met het besturingssysteem Windows 95 zullen echter dit weekend al hun klok een uur terugzetten. Het systeem werd te laat ontwikkeld om het Europese harmoniseringsbeleid op de voet te volgen.

Plan om rijken in Nederland te houden
DEN HAAG, 28 SEPT. Staatssecretaris Vermeend (Financiën) heeft ingrijpende wijzigingen aangebracht in een belastingplan dat vooral directeuren-grootaandeelhouders raakt. Een dreigende massale emigratie van vermogende ondernemers, die door een eerder voorstel veel meer belasting zouden moeten betalen, lijkt hierdoor van de baan.

VS waarschuwen Talibaan
WASHINGTON, 28 SEPT. De Verenigde Staten hebben gisteren de nieuwe Talibaan-regering in Afghanistan opgeroepen snel de orde in het door oorlog geteisterde land te herstellen. Volgens een hoge functionaris zal Washington in dat geval zijn diplomatieke aanwezigheid in Kabul herstellen. De laatste Amerikaanse ambassadeur in Afghanistan, Adolph Dubs, werd in 1979 in Kabul gedood. Vanmorgen maakte radio Kabul bekend dat gisteravond opnieuw twee 'handlangers' van het voormalige communistische regime (een lijfwacht van oud-president Najibullah en zijn medewerker) zijn opgehangen.

NRC Webpagina's
28 SEPTEMBER 1996


UW SUGGESTIES

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)