U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Films op tv

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
2 Vandaag. Inwoners van Brabant kunnen vandaag voor het eerst kijken naar een commercieel regionaal tv-station. Verder aandacht voor het 25-jarige Greenpeace en een reportage over de fameuze zijderoute, de handelsroute vanuit Centraal-Azië door het Midden-Oosten naar Europa, die tegenwoordig gebruikt wordt voor heroïnetransport. Ned.2, 17.35-18.43u.

With a little help from my friends. Optredens van de Nederlandse popmusici Anneke van Giersbergen van The Gathering, Erwin Nijhoff van Prodigal Sons en Tom Holkenborg en Phil Mills van Nerve. Begeleiding van het Metropole Orkest o.l.v. Dick Bakker. Ned.3, 19.30-20.00u.

Jari Litmanen. Portret van deze voetballer van Ajax. Ned.3, 20.00-20.55u.

Netwerk. Het verhaal van een gedetineerde die in een kort geding eist dat de gevangenis hem de mogelijkheid biedt euthanasie te plegen. En een verslag van het bezoek dat minsiter Pronk bracht aan Liberia, dat in een burgeroorlog verkeert. Ned.1, 20.25-20.58u.

De NPS Cultuurprijs. Tiendelige reeks over kunstenaars die genomineerd zijn voor de NPS-Cultuurprijs 1996. In de deze uitzending portretten van keramiste Wietske van Leeuwen, danseres Shirley Rabenberg en toneelschrijver Peer Wittenbols. Ned.3, 20.56-21.50u.

The Pioneers. Portretten van bekende Britse geneesheren. Als eerste Sir John Crofton, die als jonge dokter meewerkte aan de ontwikkeling van een geneesmiddel tegen tuberculose. BBC2, 22.30-23.00u.

Nova. Ex-staatsecretaris Robin Linschoten van Sociale Zaken kijkt terug op zijn val, naar aanleiding van de slechte werkverhoudingen in het College van Toezicht Sociale Verzekeringen. Ned.3, 22.34-23.04u.

Dokument: De rivierpolitie. Een beeld van de werkzaamheden van de rivierpolitie in Rotterdam, in vier afleveringen. Ned.1, 22.58-23.38u.

Het uur van de wolf: Regisseurs regisseren acteurs. Programma van Krijn ter Braak, ter gelegenheid van het tiende Vlaams-Nederlandse Theaterfestival, over de ideeën, de emoties, de techniek en de methodiek van de theaterregisseur. Gesprekken met onder anderen de regisseurs Theu Boermans, Ivo van Hove, Paul Koek, GerardJan Rijnders en Hans Croiset. Met beelden van repetities en scènes uit voorstellingen. Ned.3, 23.22-0.17u.

Film '96 with Barry Norman. Aandacht voor Phenomenon met John Travolta, Diabolique met Sharon Stone en Mullholland Falls met Nick Nolte en Melanie Griffith. En Tom Brook praat met Sandra Bullock en Samuel L Jackson over A Time to Kill, de verfilming van het boek van John Grisham. BBC1, 0.15-0.45u.

NRC Webpagina's
2 SEPTEMBER 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)