U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Films op tv

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :
Van gewest tot gewest: Over-leven op een landgoed. Serie in acht delen over hoe kastelen en landgoederen in Nederland in stand worden gehouden. Deze keer aandacht voor de geschiedenis van kasteel Amerongen in de uiterwaarden van de Nederrijn. Het kasteel is opengesteld voor publiek en wordt beheerd door een stichting. De kleinzoon van de laatste Graaf van Aldenburg Bentinck, aan wie het kasteel toebehoorde, woont nog enkele weken per jaar in één van de kamers. Ned.3, 19.30-20.00u.

De nieuwsfabriek. De geschiedenis van het televisienieuws. De televisie-industrie moet steeds meer nieuws maken in steeds minder tijd. Digitale montage-apparatuur kan de nieuwsverwerking in de toekomst versnellen. Ned.3, 21.00-21.40u.

The Green Man. Britse thriller van Elijah Moshinsky naar het boek van Kingsly Amis. Albert Finney speelt de eigenaar van een herberg waar de geest van een moordenaar huist. RTL5, 21.00-23.45u.

War walks. Reeks over zes eeuwen oorlogsvoering. Napoleon werd in 1815 bij Waterloo verslagen door Wellington. Daarmee kwam het grootste Europese keizerrijk sinds Rome ten val. BBC2, 21.00-21.30u.

Leichen zum Desert. Reportage over moordspelen in hotels. Tegen betaling kunnen bezoekers meedoen aan een zogenaamd 'moordweekend', waar een moord door acteurs in scène wordt gezet, die de gasten vervolgens moeten oplossen. Duitsl.2, 21.15-21.45u.

Nova. Aandacht voor de erfelijkheid van de gekke-koeienziekte BSE. Verder aandacht voor de vraag in hoeverre kan de wetenschap sportprestaties beïnvloeden. En in een serie over getallen de magie van 4711. Ned.3, 22.34-23.07u.

Een koffer vol boeken. Te gast is schrijver Wessel te Gussinklo, wiens roman De opdracht werd genomineerd voor de Libris Prijs 1996 en bekroond met de Van der Hoogtprijs 1996. Verder aandacht voor Herman Koch en zijn laatste boek Eindelijk oorlog, . Ned.3, 23.07-23.42u.

Thelonious Monk: Straight, no chaser. Documentaire uit 1988 van Charlotte Zwerin over de legendarische jazzmusicus Thelonious Monk. Met getuigenissen van onder anderen Charlie Rouse, Phil Woods en Johnny Griffin. Duitsl.2, 1.45-3.10u.

NRC Webpagina's
2 AUGUSTUS 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)