U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Duitsland zal Italië vragen Priebke uit te leveren
ROME, 2 AUG. Duitsland zal Italië op zeer korte termijn vragen om uitlevering van de voormalige SS-kapitein Erich Priebke, die gisteren door een militaire rechtbank in Italië niet strafbaar werd verklaard voor zijn rol in de massa-executie van 335 Italianen in maart 1944.

Exportverbod Brits vlees wordt mogelijk verlengd
BRUSSEL / ROTTERDAM, 2 AUG. De hoop van de Britse premier, Major, dat nog dit najaar een einde kan worden gemaakt aan de 'rundvlees-crisis' is vervlogen nadat uit Brits onderzoek is gebleken dat kalveren van koeien die lijden aan 'gekke-koeienziekte' (BSE) een verhoogde kans hebben om met de ziekte besmet te raken.

Drastische groei werk in laagste functies
DEN HAAG, 2 AUG. De werkgelegenheid aan de onderkant van de arbeidsmarkt is vorig jaar drastisch toegenomen. Vergeleken met 1994 werkten 40.000 mensen, ofwel 11 procent, meer mensen in beroepen waarvoor geen diploma nodig is, zoals glazenwasser en postsorteerder.

Nederland ziet af van verkoop tanks aan Botswana
DEN HAAG, 2 AUG. De Nederlandse regering ziet af van de verkoop van vijftig verouderde Leopard-1 tanks aan Botswana omdat zij weet dat de Duitsers niet zullen instemmen met de export.

Soeharto: Megawati mag verhoord worden
JAKARTA, 2 AUG. De Indonesische president Soeharto heeft de procureur-generaal in Jakarta toestemming gegeven om oppositieleidster Megawati Soekarnoputri aan een gerechtelijk verhoor te onderwerpen. De Indonesische justitie wil Megawati horen in verband met de onlusten in Jakarta van het afgelopen weekeinde, de ernstigste die Indonesië in ruim twintig jaar heeft gekend.

Zege Clinton in fraudezaak
WASHINGTON, 2 AUG. De Amerikaanse president, Bill Clinton, heeft gisteren een belangrijke overwinning geboekt met de gedeeltelijke vrijspraak door een federale jury van twee bankiers, verdacht van fraude in de zogeheten 'Whitewater-affaire'.

Sportman Irak vraagt asiel in VS
ATLANTA, 2 AUG. De Iraakse gewichtheffer Raed Ahmed, die tijdens de opening van de Olympische Spelen de vlag droeg voor zijn land, heeft politiek asiel aangevraagd in de Verenigde Staten. De gewichtheffer vluchtte woensdag uit het Iraakse verblijf in het Olympische dorp in Atlanta.

Krijgsheer Somalië doodgeschoten
NAIROBI, 2 AUG. De Somalische krijgsheer Mohamed Farah Aideed is gistermiddag overleden als gevolg van schotwonden. Hulpverleners en medewerkers van de Verenigde Naties zeiden vanochtend dat Aideeds dood nieuwe kansen schept voor vrede in Somalië. De krijgsheer is vanmorgen in Zuid-Mogadishu begraven.

Fysiotherapeuten verliezen kort geding
ALMELO, 2 AUG. Zorgverzekeraar Oost-Nederland hoeft niet opnieuw te onderhandelen met een groep fysiotherapeuten die door bezuinigingsplannen van de verzekeraar worden getroffen. Dat is de uitspraak van de rechter in Almelo in een kort geding dat de fysiotherapeuten hadden aangespannen. Wel mag de verzekeraar de nieuwe contracten met fysiotherapeuten pas per 1 janauri 1997 laten ingaan in plaats van per 1 juli 1996.

Oud-minister Van Rooy overleden
HILVERSUM, 2 AUG. Oud-minister van Sociale Zaken en voormalig gouverneur van Limburg dr. C. van Rooy is gisteren in Hilversum op 84-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Van Rooy was minister in het kabinet-De Quay. Hij moest op 3 juli 1961 na twee jaar aftreden wegens problemen over een wetsvoorstel inzake de algemene kinderbijslagverzekering.

Spoedig akkoord verwacht tussen Sportnet en kabel
ROTTERDAM, 2 AUG. De vereniging van kabelmaatschappijen, Vecai, verwacht binnen enkele dagen een akkoord te sluiten met Sport 7 over de doorgifte van deze nieuwe sportzender, die op 18 augustus met uitzenden begint.

NRC Webpagina's
2 AUGUSTUS 1996


UW SUGGESTIES

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)