U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Jeltsin doet greep in Russische reserves
MOSKOU, 7 JUNI. Een besluit van president Jeltsin om meer dan 1, 5 miljard gulden aan reserves van de Centrale Bank te gebruiken voor sociale uitgaven heeft in Moskou tot grote onrust geleid. De Centrale Bank wil bij de rechter in beroep gaan tegen de beslissing.

Acteur Leen Jongewaard
AMSTERDAM, 7 JUNI. De acteur Leen Jongewaard is deze week tijdens een vakantie in Spanje op 69-jarige leeftijd overleden na een hartaanval. Hij was vooral bekend van musicals als Heerlijk duurt het langst, tv-series als Ja zuster, nee zuster en 't Schaep met de vijf poten. Na een reeks cabaretprogramma's met Robert Long nam hij in 1984 afscheid van het theater. Daarna speelde hij nog mee in enkele films.

Coalitieoverleg in Suriname
PARAMARIBO, 7 JUNI. Het regerende Nieuw Front (NF) in Suriname, dat bij de recente parlementsverkiezingen zijn absolute meerderheid verloor, begint vandaag besprekingen met DA91 en de Javaanse Pendawa Lima over de vorming van een nieuwe regeringscoalitie. De NDP van Desi Bouterse was al eerder door het NF van samenwerking uitgesloten.

Miniboekje doet 22.000 gulden
DEN HAAG, 7 JUNI. Een zeventiende-eeuws miniatuurboekje met een religieus gedicht heeft tijdens een veiling in Den Haag 22.000 gulden opgebracht. ,,Sekere maniere des gebeds'' is door een onbekende drukker in Amsterdam vervaardigd uit rood leer met gouden hoeken en een gouden slot. Het boekje meet tien bij vijftien millimeter en telt 48 pagina's, die alleen met een vergrootglas te lezen zijn. De koper is een Amerikaanse handelaar.

Brits voetbal nog duurder verkocht
LONDEN, 7 JUNI. Britse voetballiefhebbers kunnen Engelse eredivisie- wedstrijden op tv tot na het jaar 2000 alleen maar volgen bij Sky Sport. BSkyB, een netwerk van satelliet-tv-zenders, heeft zich voor vier jaar verzekerd van de uitzendrechten. Daarmee is een bedrag gemoeid van 670 miljoen pond, bijna 1, 7 miljard gulden, drie keer zoveel als het bedrijf in 1992 betaalde voor een vijfjarig contract. Nog geen vijftien procent van de Britten is in het bezit van een schotel om Sky Sport te kunnen ontvangen.

Peper zet CP'86 uit fractiekamer
ROTTERDAM, 7 JUNI. Burgemeester Peper van Rotterdam heeft de fractie van CP'86 het gebruik ontzegd van de fractiekamer in het Rotterdamse stadhuis. De partij moet vandaag voor zes uur de fractiekamer ontruimen. De maatregel geldt tot 1998, wanneer de zittingsperiode van de huidige gemeenteraad afloopt.

Shell vervangt gelode benzine
ROTTERDAM, 7 JUNI. Shell introduceert dit jaar een nieuw type benzine ter vervanging van loodhoudende brandstof. Aan de nieuwe benzine is een loodvervangend bestanddeel toegevoegd, waardoor Shell in de loop van dit jaar kan stoppen met de verkoop van loodhoudende superbenzine.

Uitstel nieuwe Mavo en VBO
DEN HAAG, 7 JUNI. De vernieuwing van de hoogste klassen Mavo en voorbereidend beroepsonderwijs (VBO) wordt twee jaar uitgesteld, van 1998 tot 2000. Middelbare scholieren zullen in 2002 voor het eerst de vernieuwde examens Mavo en VBO afleggen.

Helft van trams te onrendabel door te weinig passagiers
AMSTERDAM, 7 JUNI. De tram krijgt het de komende jaren moeilijk. Lijnen die per uur minder dan zevenhonderd passagiers vervoeren, worden niet meer exploitabel geacht. Nieuwe tramlijnen zullen alleen nog worden aangelegd als ze naar verwachting meer dan 950 reizigers per uur zullen vervoeren. Van de 34 tramlijnen die Amsterdam, Den Haag en Rotterdam op dit moment tellen, halen niet meer dan drie de grens van 950.

NRC Webpagina's
7 JUNI 1996


Nu kunt u ook wonen
in het ultieme
Glazen Huis.

Hier wordt glas toegepast
in haar meest pure vorm,
zelfs de draagconstructie
is van glas.
Klik hier voor
meer informatie.

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)