U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Quote doet radiozender Veronica voorstel

Door onzer redacteur MONIQUE SNOEIJEN
Quote Media heeft een nieuw voorstel gedaan om het conflict over het failliete Veronica Nieuwsradio op te lossen. Dit heeft curator T. Meijer, die het faillissement van het commerciële radiostation afwikkelt, vandaag bekendgemaakt.

Over de inhoud van het nieuwe aanbod wil de curator nog niets zeggen. ,,Maar het komt in de richting.'' Eerder bood Quote Media ruim een miljoen gulden en zijn aandelen aan als "afkoopsom'. Volgens Quote-directeur M. van den Biggelaar behelst zijn nieuwe voorstel niet zozeer meer geld, maar gaat het om ,,randvoorwaarden''.

De curator heeft niet de indruk ,,dat Quote Media zomaar met twee miljoen gulden op tafel kan komen''. Meijer: ,,Het is een vennootschap zonder royaal eigen vermogen. Quote exploiteert vooral met vreemd vermogen en met behulp van participatiemaatschappijen.'' Achteraf bezien moet men volgens Meijer constateren dat Quote Media, gezien de verwachte aanloopverliezen, een ,,te lichte partner'' was om voor vijftig procent deel te nemen in een commerciële radionieuwszender.

Veronica en Quote Media zijn elk voor vijftig procent aandeelhouder van de nieuwszender. De zender, die uitzond op de middengolf, ging vorige maand uit de lucht omdat de aandeelhouders het niet eens konden worden over de financiering. Inmiddels hebben zich verschillende partijen gemeld voor een "doorstart' van de radiozender. Dit weekeinde beslist de curator met wie hij in zee wil gaan. De risicovolle onderdelen van Veronica Nieuwsradio wil de curator onderbrengen in een aparte vennootschap die wordt gefinancierd door de overnemende partij. Voor een doorstart van de nieuwszender heeft hij dan geen toestemming nodig van de huidige aandeelhouders.

De ontslagen werknemers van Veronica Nieuwsradio zijn gisteren door de vice-president mr. W. Tonkens-Gerkema in het gelijk gesteld. Zij hadden een kort geding tegen Veronica aangespannen omdat zij van mening waren dat hen was gegarandeerd dat zij tot september 1997 werk en salaris zouden krijgen. Het gaat om werknemers die al voor Veronica werkten toen de omroep nog deel uitmaakte van het publieke bestel. Veroncia ontkende dat zo'n "werkgarantie' was gegeven. De omroep zou alleen een "salarisgarantie' hebben gegeven. Veronica stelde zich op het standpunt dat de ontslagen werknemers zich eerst tot de bedrijfsvereniging moesten wenden. Daarna zou Veronica eventuele uitkeringen aanvullen. De omroep moet de salarissen van de ontslagen werknemers nu dus tot september 1997 doorbetalen.

NRC Webpagina's
7 JUNI 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)