U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
     
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE  HERSENEN: DE LINKS
 HERSENGYM: 1
 HERSENGYM: 2

Over de werking van de menselijke hersenen raakt steeds meer bekend. Het stelt medici in staat hersenziekten beter te begrijpen en aandoeningen te behandelen. Maar echt tot de kern van het brein zijn deskundigen nog niet doorgedrongen. "If the human brain was so simple that we could understand it, we would be so simple that we couldn't.'
Hersenen worden vaak vergeleken met een computer. Hun werking is vele malen ingewikkelder. Wat is de geest? Waar huist de ziel? De natuurwetenschappen hebben nog geen allesomvattende antwoorden opgeleverd. Het medisch hersenonderzoek ontwikkelt zich nog het snelst. Over verslaving, epilepsie, schizofrenie en een kleine cursus hersengymnastiek.


Een goede beginpagina bij het zoeken naar sites over hersenen is de Neurosciences on the Internet website. Tevens kan via de zogenaamde NeuroRoule tte een willekeurige site over zenuwen worden opgevraagd. De home-pagina van William Calvin, schrijver van onder andere Neil's brain, heeft informatie over een hersenoperatie bij een patient met onbehandelbare epilpesie. Het National Institute of Mental Health in Rockville geeft informatie over wetenschappelijk onderzoek naar de menselijke hersenen.
In het The NeuroScience Center of Indianapolis worden mensen met ontwikkelings- en leerproblemen behandeld. Wie meer wil weten over seminars en lesprogramma's kan naar de website van de faculteit Medische Fysica en Biofysica, onderdeel van de Universiteit van Nijmegen.

NRC Webpagina's
10 oktober 1996

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) SEPTEMBER 1996