NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 

ASTERIX
POLITIEK CORRECT
MAKERS
INTERVIEW MET UDERZO
EXPOSITIE
NEDERLANDSE TAAL
WOORDSPELINGEN
BEZITSVORMING
MONUMENT VOOR EUROPA
BEROEMDHEDEN
ACTIVITEITEN
BIBLIOGRAFIE
INTERNETOverzicht eerdere
afleveringen Profiel

Activiteiten

LEZINGEN
Ten tijde van de tentoonstelling Asterix en Europa zijn er in het Rijksmuseum van Oudheden diverse nevenactiviteiten.

Wandeling Onder leiding van conservator dr. Ruurd Halbertsma kunnen bezoekers een wandeling over de tentoonstelling maken. 26 maart, 14 uur, start in de centrale hal van de nieuwbouw.

Wetenschap Drs. Jaap Toorenaar, docent Klassieke Talen aan Stedelijk Gymnasium Leiden, houdt de lezing 'Asterix: de vrolijke wetenschap'. Over de 'waarheden' over de oudheid, de verwijzingen naar onze tijd en de talrijke Latijnse citaten in de Asterix-strips. 11 april.

Romeinen Drs. Maarten Dolmans, stadsarcheoloog gemeente Leiden, vertelt in de lezing 'De Romeinen terug van weggeweest' over het Gemina Project. Een groep hedendaagse 'Romeinen' geeft gestalte aan het leven in Romeins Nederland. Met aandacht voor de historie van de voormalige Romeinse steden waar Gemina actief is en de moeizame reconstructie van de Romeinse uitrustingen en gebruiksvoorwerpen die Gemina gebruikt. 9 mei.

Archeologie Drs. René van Royen en Sunnyva van der Vegt, auteurs van Asterix en de Waarheid en Asterix en de wijde wereld vertellen over 'Asterix als archeoloog en historicus'. Hoe de strips deze twee verschillende vakgebieden nader tot elkaar kunnen brengen. 13 juni.

Alle lezingen beginnen om 20 uur. Entree vijf gulden.

 
PARC ASTÉRIX
Het Parc Astérix, 30 kilometer ten noorden van Parijs, is een kindvriendelijk themapark met honderden attracties. Het park is verdeeld in zeven zones. Iedere zone behandelt een periode uit de geschiedenis van Frankrijk. Entree: kinderen van 3 tot 11 jaar 125 francs (ongeveer 42,50 gulden) en volwassenen 175 francs (ongeveer 60 gulden).

NRC Webpagina's
16 MAART 2000


   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) MAART 2000