NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 

ASTERIX
POLITIEK CORRECT
MAKERS
INTERVIEW MET UDERZO
EXPOSITIE
NEDERLANDSE TAAL
WOORDSPELINGEN
BEZITSVORMING
MONUMENT VOOR EUROPA
BEROEMDHEDEN
ACTIVITEITEN
BIBLIOGRAFIE
INTERNETOverzicht eerdere
afleveringen Profiel

INTERNET


Op het Internet is Asterix een veelbesproken onderwerp

www.aunet.org/thaths/asterix
Een overzicht van typische Asterix-terminologie. Woorden als 'bard', 'menhir' en 'pilum' worden uitgebreid behandeld. Ook informatie over de bekendste personages, geografie en ideeën voor nieuwe strips.

www.liacs.nl
Wie de naam van een Asterix-titel in het Afrikaans, Bengaals, Catalaans of Esperanto zoekt, is hier aan het goede adres. Alle mogelijke talen en dialecten zijn op deze site vertegenwoordigd.

www.windesheim.nl
Deze site bevat een keur aan nuttige informatie: wie zijn Uderzo en Goscinny; wat zijn de voornaamste personages; welke eigentijdse beroemheden werden in Asterix geïntroduceerd (Kirk Douglas, Sean Connery). Ook een overzicht van alle albums, inclusief korte beschrijving.

www.asterix.tm.fr/english
De officiële Asterix-site. Bevat veel nieuws (over bijvoorbeeld jubileumuitgaven en de Asterix-film met Gérard Depardieu in de hoofdrol), Asterix-producten (serviezen, spelletjes), een overzicht van de uitgevers, een vraaggesprek met Albert Uderzo en nog veel, veel meer.

www.gironet.nl
Wie zijn de vertalers van Asterix? Een overzicht van alle namen, per land/taal en dialect. Ook de mogelijkheid tot het ruilen van strips.

www.geocities.com
In welk album verandert Obelix in steen? Hoe heet de stamgod van de Galliërs? Welke letter kan de neger-piraat niet uitspreken? Op deze site kunnen Asterix-fans hun kennis testen in een quiz. Verder de leukste Asterix-fragmenten en de mogelijkheid tot het digitaal kopen en verkopen van strips.

www.roman-empire.net
Wie nog nooit een Asterix-album heeft gelezen, doet er goed aan eerst deze site te bekijken; een beetje inzicht in de tijd waarin Asterix leefde is nooit weg.

NRC Webpagina's
16 MAART 2000


   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) MAART 2000