S U P P L E M E N T
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 
E-mail uit New York

Internetjournalist Jeroen van Bergeijk bericht in de column E-mail uit New York over de nieuwe media scene in de 'Big Apple'. Dit is de zesentwintigste aflevering.

Reacties, suggesties, vragen...
Heeft u opmerkingen? Kritiek? Complimentjes? Wie wil reageren op deze rubriek kan dit doen door een e-mail te sturen naar ny-reakties@vanbergeijk.com. De redactie selecteert en behoudt zich het recht voor bijdragen te redigeren.

Date: Mon, 14 June 1999 2.57:31 -0400
From: Jeroen van Bergeijk <jvb@ziplink.net>
To: web@nrc.nl
Subject: Exclusief feestje voor de New Yorkse cyberelite

St. John The Divine
St. John The Divine

Een exclusief feestje voor de cyberelite van New York, dat beloofde The Rising Tide Summit deze week te worden. De toegang was 750 dollar, de lokatie Saint John The Divine, de grootste kathedraal ter wereld, waar het altaar door Keith Harring is ontworpen, graffiti kunstenaars hun werken tentoonstellen en waar de bisschop New Yorkse fietskoeriers en hun voertuigen inzegent. Iedereen die ook maar iets betekent in de new media scene van New York zou acte de présence geven, zo verzekerde organisator Jason McCabe Calacanis me. De directrice van iVillage, cybergoeroe Douglas Rushkoff, de CEO van Agency.com, de oprichters van Theglobe.com, de hoofdredacteuren van e-zines als Feed en Word, schrijver Justin Hall, de voltallige Internetredactie van The New York Times, noem maar op. Kortom, dat beloofde wat. Heel, heel, heel misschien had Calacanis nog wel een perskaartje voor me.

The Rising Tide Summit afficheert zich als New Yorkse tegenhanger van TED (Technology, Entertainment, Design), het heilige der heilige voor futuristen en technodenkers. Op deze jaarlijkse Californische conferentie kon men in het verleden Bill Gates een glaasje cola zien drinken met Timothy Leary. Hier ontmoette Wired oprichter Louis Rossetto zijn geldschieter Nicholas Negroponte. TED is verplichte kost voor iedereen die iets voorstelt in de nieuwe media industrie en een uitnodiging om te spreken op TED heeft vergelijkbare status als een bezoekje aan de president.

Silicon Alley Reporter
Silicon Alley Reporter
Maar hoezeer Calacanis (in het dagelijks leven hoofdredacteur van The Silicon Alley Reporter) en zijn partner en geldschieter Gordon Gould (achterkleinzoon van robber baron Jay Gould) ook hun best deden, The Rising Tide Summit lijkt in de verste verte niet op TED. De grote meerderheid van de bezoekers behoorde tot het lagere echelon van de Internet industrie. De meeste beroemdheden hadden verstek laten gaan, anderen zaten zich zichtbaar te vervelen.



Lees verder

NRC Webpagina's
14 juni 1999

Archief


Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)