S U P P L E M E N T
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 
E-mail uit New York

Reacties, suggesties, vragen...
Heeft u opmerkingen? Kritiek? Complimentjes? Wie wil reageren op deze rubriek kan dit doen door een e-mail te sturen naar ny-reakties@vanbergeijk.com. De redactie selecteert en behoudt zich het recht voor bijdragen te redigeren.

Bush heeft op Internet zijn zaakjes voorlopig beter voor elkaar dan de gedoodverfde Democratische kandidaat voor het presidentschap, Al Gore. De man die notabene meende dat hij het Internet had uitgevonden, moet het zonder AlGore.com stellen. Ogenschijnlijk lijkt AlGore.com een bonafide site met reclame voor de vice-president, maar al snel blijkt dat de eigenaar een slaatje uit Gore’s presidentscampagne probeert te slaan. Tegen exorbitante prijzen worden Gore buttons, stickers en t-shirts aangeboden. Slechts onderaan de pagina, in kleine letters, lezen we dat het hier om een commerciële onderneming gaat. Gore2000.com en Al-Gore.com voeren de surfer naar dezelfde site. Navraag bij de database van Network Solutions ­ het bedrijf verantwoordelijk voor het registreren van .com domeinnamen ­ leert dat ook GoreSucks.com, AlGoreSucks.com en GoreBlows.com niet in het bezit van de vice-president zijn.

Ach, wat maakt het allemaal uit, zul je wellicht denken. De toekomst van politici hangt toch niet af van een simpel webadresje? Dat is ongetwijfeld waar, maar het is niet voor niks dat AltaVista de naam AltaVista.com voor ruim 3 miljoen dollar kocht, dat Linux.com voor enkele onbekende van de hand ging en dat recentelijk nog WallStreet.com een dik miljoen opbracht. Verkiezingen worden niet op Internet beslecht, maar dat Al Gore stemmen gaat verliezen doordat hij de meest voor de hand liggende domeinen die met zijn naam worden geassocieerd niet in bezit heeft, staat wat mij betreft vast.


Jeroen van Bergeijk (jeroen@vanbergeijk.com)

www.vanbergeijk.com


Terug naar het begin

NRC Webpagina's
21 mei 1999

Archief

Eindexamen 1999
Last van examenstress?
Mail ons je woede en frustratie.


Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)