U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
 
NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 


Dossier Millenniumprobleem

Chinese 'oplossing' 2000-zaak

Door onze financiele redactie
China heeft wel een heel drastische manier gevonden om het millenniumprobleem in de luchtvaart op te lossen. Volgens een artikel in de Britse Financial Times hebben de autoriteiten topmensen van luchtvaartmaatschappijen opgedragen op de eerste dag van het jaar 2000 het vliegtuig te nemen.

,,Alle directeuren van luchtvaartmaatschappijen moeten op 1 januari 2000 in de lucht zitten', zei Zhao Bo, de functionaris die met dit probleem is belast, tegen de zakenkrant. De Financial Times vond het bericht zo interessant dat de krant een commentaar aan het Chinese idee wijdde.

,,Wanneer de luchtvaartautoriteiten in andere landen een overtuigende indruk willen maken, dan moeten zij de verkeersleiding en topmensen uit de luchtvaart op 1 januari in het vliegtuig uitnodigen.'

De Chinese regering ontkende in een reactie dat zij een dergelijke maatregel serieus heeft overwogen, terwijl een andere betrokkene sprak van ,,een grap'. Zhao Bao zei dat het slechts ging om ,,een van de overwegingen die waren besproken om de bewustwording voor het probleem te vergroten'. De regering in Peking is een groot offensief begonnen om ervoor te zorgen dat alles in het werk wordt gesteld om de computers op tijd klaar te hebben voor de overgang van 1999 naar 2000.

NRC Webpagina's
16 januari 1999

Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)