U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
 

NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 


Dossier Millenniumprobleem

Aanpak van millennium schiet tekort

DEN HAAG, 18 DEC. De overheid schiet nog steeds tekort in het aanpakken van het millenniumprobleem. Dit blijkt uit een analyse die gemaakt is in opdracht van het Millennium Platform.

Het kabinet bespreekt vandaag een eigen rapportage van de overheid van het millenniumprobleem en besluit aan de hand daarvan of nieuwe stappen nodig zijn.

Volgens het rapport van PA Consulting Group voor het platform zullen zich vooral problemen gaan voordoen bij de zogeheten zelfstandig bestuursorganen. Deze zijn belast met het uitvoeren van overheidstaken, maar vallen niet direct onder de ministeries.

De onderzoekers hebben vijftien sectoren geanalyseerd, waaronder rijksoverheid, gemeenten, nutsbedrijven, banken en transport. De sector 'zelfstandig bestuursorgaan' loopt achter op alle sectoren. De noodzaak van het oplossen van het probleem wordt onvoldoende ingezien. Het is niet bekend waar de middelen vandaan moeten komen.

De organisaties in de zorgsector beseffen dat zij de oorspronkelijke planning niet realiseren als de huidige aanpak niet verandert. Het gevaar bestaat dat de situatie daar kritieker wordt dan tot dusver verwacht, aldus PA Consultants.

NRC Webpagina's
18 december 1998

Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) DECEMBER 1998