U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Dossier KPN Telecom

Nieuws

Achtergrond

Cahier KPN Mobile

KPN Qwest

Telefónica

Cahier Frequentieveiling

Bedrijfsprofiel

Links


Zie ook het cahier Telefónica.Reacties

Telefónica

'KPN blijft mooie brok'
(8 mei 2000)
KPN ziet met het mislukken van de fusie met Telefónica een belangrijke kans aan zich voorbij gaan om enige mate van zelfstandigheid te behouden. Een overname door een veel groter bedrijf ligt nu veel meer voor de hand.

KPN blaast fusie af met Telefónica
(6 mei 2000)
KPN heeft de voorgenomen fusie met branchegenoot Telefónica gisteren afgeblazen. De top van het Spaanse bedrijf stemde in met de fusie, maar KPN is niet overtuigd van de toewijding van de Spanjaarden.

Een grote fusie moet 'con amore'
(6 mei 2000)
Telefónica en KPN gaan niet fuseren. Bestuursvoorzitter Smits wil van Spaanse politieke perikelen niets weten.

Telefónica verdeeld over KPN
(5 mei 2000)
Het bestuur van het Spaanse telecombedrijf Telefónica is er gisteren niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over de voorgenomen plannen voor een overname van het Nederlandse KPN. Het bestuur van Telefónica hervat naar verwachting vanmiddag de vergadering.

Spanje stelt eisen aan fusie KPN
(4 mei 2000)
Spanje is tegen een fusie van KPN en Telefónica, als de Nederlandse staat de grootste aandeelhouder van de nieuwe combinatie wordt. Bronnen binnen het Spaanse ministerie van Economische Zaken bevestigden vanochtend dat Spanje wil dat Nederland zijn aandeel in de nieuw te vormen communicatiereus verkoopt.

Overleg over fusie KPN en Telefónica
(3 mei 2000)
KPN en het Spaanse Telefónica voeren overleg over samengaan. Of het om een volledige fusie gaat of over samenvoeging van bepaalde onderdelen van beide telecomconcerns is niet duidelijk.

KPN en Telefónica oude bekenden
(3 mei 2000)
KPN en Telefónica staan samen sterker dan alleen. Maar het is de vraag of een volledige fusie nodig is.

Spanje beziet fusie met KPN vol wantrouwen
(3 mei 2000) De overname van KPN door Telefónica wordt in Spanje niet met gejuich onthaald. De nieuwe combinatie wordt slechts de nummer vier in Europa. Critici zien dan ook vooral de zoveelste truc van topman Villalonga om zijn huid te redden.

KPN bevestigt besprekingen met Telefónica
(1 mei 2000) KPN heeft dit weekeinde bevestigd dat het in gesprek is met Telefónica, ,,net zoals het in gesprek is met andere operators'', aldus het telecombedrijf in een officiële reactie. Afgelopen vrijdagavond stelde KPN de beursgang van zijn mobiele poot, KPN Mobile, voor onbepaalde tijd uit nadat 'gesprekken' over een strategische alliantie in een stroomversnelling waren geraakt.

NRC Webpagina's
11 mei 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad