Achtergrond
'KPN blijft mooie brok'
(8 mei 2000)
KPN ziet met het mislukken van de fusie met Telefónica een belangrijke kans aan zich voorbij gaan om enige mate van zelfstandigheid te behouden. Een overname door een veel groter bedrijf ligt nu veel meer voor de hand.
Een grote fusie moet 'con amore'
(6 mei 2000)
Telefónica en KPN gaan niet fuseren. Bestuursvoorzitter Smits wil van Spaanse politieke perikelen niets weten.
KPN zoekt alternatief voor bruusk overnamegeweld
(21 maart 2000)
Drie jaar na het debacle van Sport 7 durft KPN weer geld te steken in 'inhoud' voor zijn telecomnet. Voorzichtigheid is het devies.
KPN mag meedoen met de groten
(18 februari 2000)
Wim Dik neemt vandaag officieel afscheid als voorzitter van KPN. Zijn bedrijf doet sinds kort met de groten mee in het internationale fusiegeweld. Maar de dienstverlening in Nederland laat te wensen over.
KPN en Lucent zoeken grip op telecommarkt
(21 januari 2000)
KPN en toeleverancier Lucent willen samen grip krijgen op de onstuimige telecommarkt. Met Lucents recente uitglijder heeft de alliantie volgens bestuurder Verwaayen niets te maken.
Mevrouw, als hij belt, ik zit aan tafel zeven
(11 december 1999)
Het massale mobiele bellen begon in 1994, toen Nederland GSM kreeg. Maar het kon al in 1949, het jaar waarin de PTT het eerste 'openbaar landelijk net' opende. Via een telefoniste ging het toen nog en je moest weten waar degene die je wilde bellen zat. In 1980 begon het ergens op te lijken: met ATF1 (Automatische Telefonie 1) kon er automatisch worden gebeld - met telefoons zo groot als een verhuisdoos. Wim Dik had één van de eerste.
Studio Sport zonder bord op schoot
(1 december 2000)
Voor de kabelmaat- schappijen is het een nieuwe concurrent, voor winkels op Internet wellicht een belangrijke bondgenoot. Mxstream is de naam, een nieuwe technologie in Nederland van KPN om de Internet-verbinding vliegensvlug te maken.