U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Dossier KPN Telecom

Nieuws

Achtergrond

Cahier KPN Mobile

KPN Qwest

Telefónica

Cahier Frequentieveiling

Bedrijfsprofiel

Links






Reacties

KPN komt met spellen van Sony op mobieltje

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 29 JAN. KPN heeft samen met enkele andere telecombedrijven plannen om Playstation- spelletjes aan te bieden via de mobiele telefoon. Het heeft daartoe een samenwerkingsverband met Sony gesloten, dat de Playstation op de markt heeft gebracht. Andere telecombedrijven die deelnemen zijn het Japanse NTT Docomo, Hutchison Whampoa uit Hongkong, Telecom Italia Mobile (TIM), KG Telecom uit Zuid-Korea en het Amerikaanse AT&T Wireless, zo is vanochtend door KPN bekendgemaakt.

Het is de bedoeling om de technologieën van NTT Docomo, dat al vergevorderd is met mobiel internet, te integreren met de Playstation- techniek van Sony. Vorige week maakte KPN bekend samen te gaan werken met de mobiele belbedrijven TIM en NTT DoCoMo om zich te richten op mobiel internet. Het trio heeft voor dat doel een nieuwe onderneming opgezet die internetdiensten gaat opzetten. Deze diensten worden gebaseerd op i-mode van NTT Docomo. Inmiddels maken 17 miljoen Japanners gebruik van deze technologie die het mogelijk maakt om via de mobiele telefoon te e-mailen, nieuwsberichten te ontvangen en spelletjes te doen.

De telecombedrijven hopen te profiteren van de populariteit van Playstation, dat in 1994 werd geïntroduceerd. Vorig jaar kreeg de spelcomputer een tweede versie. Nieuw succes bleef echter uit voor Sony door een gebrek aan onderdelen.

De grootste concurrenten van Sony op het vlak van spelletjescomputers, Sega en Nintendo, hebben vanochtend bekendgemaakt meer te gaan samenwerken. Sega, dat in financiële problemen verkeert, gaat ook spellen leveren die gebruikt kunnen worden op apparaten van Nintendo. Sega boekte in de eerste helft van het boekjaar een verlies van ruim 32 miljard yen (644 miljoen gulden).

NRC Webpagina's
29 januari 2001

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad