U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Dossier KPN Telecom

Nieuws

Achtergrond

Cahier KPN Mobile

KPN Qwest

Telefónica

Cahier Frequentieveiling

Bedrijfsprofiel

Links






Reacties

KPN-topman steekt geld in eigen bedrijf

Door onze redacteur MENNO TAMMINGA
AMSTERDAM, 25 NOV. Bestuursvoorzitter P. Smits van KPN heeft afgelopen week voor 160.000 gulden nieuwe aandelen van het concern gekocht. Twee van de zes bestuursleden van het concern hebben geen aandelen gekocht, zo blijkt uit de lijst met transacties van beslissers in de aandelen van hun "eigen" onderneming van de beurswaakhond Stichting Toezicht Effectenverkeer.

Smits kocht 4.459 aandelen. Hij kreeg die, evenals andere particuliere beleggers, met een korting van vier procent. Smits betaalde 16,30 euro per stuk. Drie andere bestuurders, J. Drechsel, J. Henderson en P. Morley, kochten elk 1.000 aandelen. Ook K. Hubée, de president- commissaris van KPN, toonde zijn vertrouwen in de toekomst met de aankoop van 4.149 stukken (voor ruim 148.000 gulden).

Twee bestuursleden, M. Pieters en L. Roobol, komen niet voor op de lijst van de STE. KPN wil niet ingaan op de vraag of de transacties die bij de STE zijn aangemeld alle aankopen van afgelopen week zijn of dat er nog meldingen van anderen aankomen. Uit het KPN-jaarverslag blijkt dat de bestuurders eind vorig jaar samen 4.000 aandelen bezaten. Dat getal is gecorrigeerd voor de splitsing van de aandelen die nadien is doorgevoerd. In totaal kochten ongeveer 3.000 van de 42.000 medewerkers van KPN bij de uitgifte van afgelopen week nieuwe aandelen. Zij kochten er gemiddeld 200.

NRC Webpagina's
25 november 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad